Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το ψηλότερο οικιστικό κτίριο του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το ψηλότερο οικιστικό κτίριο του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
1

Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ο Πύργος του Σέντραλ Παρκ, που υψώνεται σχεδόν έτοιμος για να υποδεχθεί τους πρώτους ενοίκους του, αποτελεί το ψηλότερο οικιστικό κτίριο στον κόσμο.

Ο «Central Park Tower» με συνολικό ύψος 472 μέτρα, περιγράφεται από τους κατασκευαστές ως ο «απόλυτος νέος ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης» και απευθύνεται στην ελίτ που μπορεί να κάνει τεράστιες επενδύσεις σε ακίνητα.

Η δομή σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο adrian smith + gordon gill, την εταιρεία πίσω από το επόμενο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, τον πύργο της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία.

Ο πύργος θεωρείται πως θα έχει την καλύτερη θέα στο πάρκο για τα διαμερίσματα στα τελευταία επίπεδα, ενώ οι χώροι διαβίωσης και ψυχαγωγίας τοποθετούνται στις γωνίες των κατοικιών για μέγιστη απόλαυση του ορίζοντα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

What do you guys think of Central Park Tower taking the crown as the tallest residential building in the world? Music by @louisthechild.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Central Park Tower (@centralparktower) στις

Η βάση του κεντρικού πύργου θα περιλαμβάνει καταστήματα και οι κατοικίες έχουν τοποθετηθεί πάνω από τον 32ο όροφο.

Συνολικά διαθέτει 179 κατοικίες, δύο έως οκτώ υπνοδωματίων. Η τιμή για το πιο μικρο διαμέρισμα στο επιβλητικό αυτό κτίριο είναι πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, αλλά παραμένει άγνωστο το πόσο κοστίζει η κατοικία στην κορυφή.

Λέγεται πάντως πως ο ιδιοκτήτης του ρετιρέ θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, θέτοντας έτσι νέο ρεκόρ στην αγορά ακινήτων.

Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το ψηλότερο οικιστικό κτίριο του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το ψηλότερο οικιστικό κτίριο του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter

Οι ένοικοι θα απολαμβάνουν πρόσβαση σε μεγάλες πολυτέλειες και παροχές: εσωτερικές πισίνες, γυμναστήρια, σπα, πριβέ μπαρς, κλειστές λέσχες και playrooms είναι διάσπαρτα ανάμεσα στα επίπεδα του πύργου.

«Μία από τις μεγαλύτερες ευθύνες της αρχιτεκτονικής είναι να συνεχίσει να αυξάνει τις εμπειρίες και να δημιουργεί δομές που είναι κομψές. Ο Πύργος του Σέντραλ Παρκ σχεδιάστηκε για να εκμεταλλευτεί το πνεύμα της μεγάλης πόλης της Νέας Υόρκης», αναφέρει το γραφείο που διεκπεραίωσε το φιλόδοξο πρότζεκτ τονίζοντας πως η εμπειρία κατοίκησης στον ουρανοξύστη θα είναι κάτι πρωτόγνωρο.

 Μέσα στο 2019 αναμένεται να γίνουν οι πρώτες αφίξεις στον Πύργο ο οποίος θα υποδεχθεί τους εκατομμυριούχους ενοίκους του.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια