Αυτός είναι ο άντρας που έστελνε τα δέματα στους επικριτές του Τραμπ

Αυτός είναι ο άντρας που έστελνε τα δέματα στους επικριτές του Τραμπ Facebook Twitter
0

Δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ κατονόμασαν έναν άντρα με το όνομα Σέζαρ Σαγιόκ, 56 ετών, ως δράστη στην υπόθεση με την αποστολή δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ ο Σάγιοκ έχει ινδιάνικη καταγωγή και είναι φανατικός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων ήταν και ιδιοκτήτης εταιρίας catering. 

Πάνω στο λευκό φορτηγάκι του άντρα,  το οποίο κατασχέθηκε, υπάρχουν πολλά αυτοκόλλητα του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, καθώς και ένα που γράφει «Το CNN είναι χάλια». Επίσης υβριστικές εικόνες για τη Χίλαρι Κλιντον. 

O Σάγιοκ, που είναι λάτρης του bodybuilding, εντοπίστηκε μέσω DNA και αρχείου τηλεφωνικών κλήσεων. Θεωρήθηκε ύποπτος όταν προέκυψε πως είχε απειλήσει στο παρελθόν δικαστές με ανάλογα χτυπήματα. Έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Συνελήφθη εντός της εκλογικής περιφέρειας της Ντέμπι Σουλτς. Η Σουλτς είναι βουλευτής των Δημοκρατικών, ήταν ένας από τους στόχους των δεμάτων, ενώ εμφανιζόταν και ως αποστολέας σε αρκετά άλλα. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο Σέζαρ Σάγιοκ Τζούνιορ έχει συλληφθεί πολλές φορές, μεταξύ των οποίων και μία επειδή απείλησε να χρησιμοποιήσει βόμβα.

Προωθεί καλλιτέχνες, κλείνει συναυλίες και «είναι ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, στο οποίο αναφέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας International Gold Productions.

Το 2012 κήρυξε πτώχευση στο Μαϊάμι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Τότε  είχε δηλώσει ότι ζει με τη μητέρα του στην πόλη Αβεντούρα στη Φλόριντα και ανέφερε ότι μοναδικά του περιουσιακά στοιχεία ήταν 1.150 δολάρια από επιστροφή φόρου και ένα αυτοκίνητο Chevy Tahoe του 2001.

Σύμφωνα με όσα είχε νωρίτερα δηλώσει αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Reuters είναι ο βασικός και πιθανόν ο μόνος ύποπτος.

Αυτός είναι ο άντρας που έστελνε τα δέματα στους επικριτές του Τραμπ Facebook Twitter

Ο αξιωματούχος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος της αλυσίδας AutoZone στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα.

Αυτός είναι ο άντρας που έστελνε τα δέματα στους επικριτές του Τραμπ Facebook Twitter

Την σύλληψη του δράστη ανακοίνωσε και ο Ντόναλντ Τραμπ. 

«Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας», τόνισε ο Τραμπ.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. «Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι», υπογράμμισε.

Σήμερα, στις 21:30 ώρα Ελλάδας, αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα. 

Συνολικά έως τώρα ο δράστης έστειλε 12 επιβεβαιωμένα τρομοδέματα, ενώ ένα ακόμα είναι υπό διερεύνηση. Ανάμεσα στους παραλήπτες ήταν ο Τζορτζ Σόρος, το ζεύγος Ομπάμα, το ζεύγος Κλιντον και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. 

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Reuters, CBS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ