Συναγερμός στις ΗΠΑ: Έστειλαν εκρηκτικά σε Ομπάμα και Κλίντον - Εκκενώθηκε το Time Warner Center

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Έστειλαν εκρηκτικά σε Ομπάμα και Κλίντον - Εκκενώθηκε το Time Warner Center Facebook Twitter
EPA
1

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ, μετά την αποστολή εκρηκτικών δεμάτων στο γραφείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και στο γραφείο της πρώην υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χίλαρι Κλίντον. Πανικός επικρατεί και στο κέντρο της Νέας Υόρκης, εξαιτίας ενός ύποπτου δέματος που βρέθηκε στο εμπορικό κέντρο Time Warner Center όπου στεγάζεται, μεταξύ άλλων, και το CNN. 

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν σε αλληλογραφία που εστάλη στους δύο Αμερικανούς πολιτικούς, όπως επιβεβαίωσε αξιωματικός της αστυνομίας στους New York Times. 

Εκκενώθηκε το εμπορικό κέντρο Time Warner Center

Στις 10π.μ (τοπική ώρα) εκκενώθηκε το εμπορικό κέντρο Time Warner Center στο κέντρο της Νέας Υόρκης εξαιτίας ενός ακόμα ύποπτου δέματος σε έναν από τους δύο ουρανοξύστες, όπου στεγάζεται και το CNN. 

Μάλιστα η αστυνομία της Νέας Υόρκης προειδοποίησε όσους βρίσκονταν γύρω από το TWC, να βρουν «επί τόπου καταφύγιο», παραμένοντας προφυλαγμένοι σε κλειστούς χώρους.

Διαψεύστηκαν οι πληροφορίες για εκρηκτικό δέμα και προς τον Λευκό Οίκο

Το CNN μετέδιδε νωρίτερα, επικαλούμενο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, ότι οι αρχές εντόπισαν έναν πλήρως λειτουργικό εκρηκτικό μηχανισμό με τελικό προορισμό και τον Λευκό Οίκο αλλά οι μυστικές υπηρεσίες διέψευσαν με ανάρτησή τους στο Twitter την σχετική πληροφορία

«Διευκρίνιση: Προς το παρόν οι Μυστικές Υπηρεσίες έχουν εντοπίσει ΔΥΟ ύποπτα δέματα - ένα στη Νέα Υόρκη και ένα στην Ουάσιγκτον. Αναφορές για τρίτο πακέτο προς τον Λευκό Οίκο είναι ανακριβείς». 

Η στιγμή που σήμανε ο συναγερμός στο CNN

 

Παραλήπτης ο Τζον Μπρέναν

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι το ύποπτο δέμα που στάλθηκε στα γραφεία του στη Νέα Υόρκη απευθυνόταν στον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν.

Το γραφείο της Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς των Δημοκρατών, στη Φλόριντα, επίσης εκκενώθηκε λόγο ύποπτου δέματος. 

Η Γουάσερμαν-Σουλτς είναι η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.


Σύμφωνα με τους NYT οι μηχανισμοί που εστάλησαν σε Ομπάμα και Κλίντον είναι παρόμοιοι με αυτόν που είχε σταλεί, την Δευτέρα, στο σπίτι του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.


Το εκρηκτικό δέμα που βρέθηκε σε γραμματοκιβώτιο της οικίας του Τζορτζ Σόρος στη Νέα Υόρκη, αποτελούνταν από έναν σωλήνα περίπου 15 εκατοστών, γεμάτο με εκρηκτική σκόνη. Ειδική ομάδα πυροτεχνουργών προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.
 

Το ύποπτο δέμα προς την Κλίντον, είχε σταλεί στην κατοικία της, στο Γουεστσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη ενώ το δέμα με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα, εντοπίστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουάσιγκτον, νωρίς σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στα ΜΜΕ, οι τελικοί παραλήπτες δεν κινδύνεψαν ποτέ από τα εκρηκτικά δέματα, καθώς το περιεχόμενό τους έγινε αντιληπτό κατά τη διάρκεια «ελέγχου ρουτίνας» για εκρηκτικά και οι αξιωματικοί ασφαλείας «διαχειρίστηκαν καταλλήλως» τα δύο περιστατικά. 

Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον ταχύτερο δυνατό εντοπισμό των δραστών. 

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη ενημερωθεί για την υπόθεση και θεωρεί την κατάσταση ως «πολύ σοβαρή».

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις απόπειρες «βίαιης επίθεσης» διαμηνύοντας πως οι δράστες θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. 

 

Με πληροφορίες από New York Times και CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια