Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Πρώιμο κάθε σχόλιο για επιβολή κυρώσεων στη Σ. Αραβία

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Πρώιμο κάθε σχόλιο για επιβολή κυρώσεων στη Σ. Αραβία Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα πως είναι πολύ πρώιμο κάθε σχόλιο για ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας, για τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο Μνούτσιν είπε πως οι μέχρι τώρα πληροφορίες για την έρευνα «είναι ένα καλό πρώτο βήμα αλλά όχι αρκετό» καθώς το Ριάντ αντιμετωπίζει αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις να απαντήσει τι συνέβη στον Κασόγκι. 

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Η Σ. Αραβία αφότου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατό του, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ότι ο Κασόγκι πέθανε στη διάρκεια ενός καυγά στο προξενείο της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει πει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να μελετήσουν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε το Σάββατο πως δεν είναι ικανοποιημένος με τη διαχείριση της υπόθεσης από τους Σαουδάραβες.

«Θα ήταν πολύ πρώιμο να σχολιάσω για κυρώσεις και πολύ πρώιμο να σχολιάσω στην πραγματικότητα οποιοδήποτε θέμα έως ότου προχωρήσουμε περαιτέρω την έρευνα και ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη», δήλωσε ο Μνούτσιν στους δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως δεν θα συμμετάσχει σε μια επενδυτική διάσκεψη στη Σαουδική Αραβία την Τρίτη. Ωστόσο, είπε ότι θα επισκεφθεί το Ριάντ, όπως έχει προγραμματιστεί, για συνομιλίες με τον ομόλογό του όσον αφορά στις κοινές προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και τα σχέδια των ΗΠΑ να επαναφέρουν τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν τον Νοέμβριο.

«Δεν νομίζω πως θα ήταν σωστό να πάω και να μιλήσω στη διάσκεψη αυτή αλλά συνεχίζουμε να έχουμε σημαντικά θέματα με τη Σαουδική Αραβία και αυτός είναι ο λόγος που πηγαίνω εκεί», είπε ο Μνούτσιν.

Η επίσκεψη, πρόσθεσε, είναι απαραίτητη καθώς η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να επαναφέρει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Ακόμη, συμπλήρωσε πως δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει πως η Σαουδική Αραβία θα ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της να αντισταθμίσει οποιεσδήποτε ανεπάρκειες στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου καθώς οι ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου θα περιοριστούν βάσει των κυρώσεων.

«Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω πως δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις αυτές», τόνισε ο Μνούτσιν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Σαουδάραβα υπουργό Ενέργειας Χαλίντ αλ-Φάλιχ στη διάρκεια της παραμονής του στο Ριάντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ