Λαοθάλασσα στους δρόμους του Λονδίνου: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν νέο δημοψήφισμα

Λαοθάλασσα στους δρόμους του Λονδίνου: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν νέο δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί πλημμύρισαν σήμερα τους δρόμους του Λονδίνου για να διαδηλώσουν και να ζητήσουν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στη βρετανική πρωτεύουσα με περισσότερα από 150 λεωφορεία και ενώθηκαν με το τεράστιο πλήθος για να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση το κοινοβούλιο, έπειτα από έκκληση του κινήματος People's Vote.

Στην τελευταία κινητοποίηση αυτού του είδους τον Ιούνιο είχαν συμμετάσχει περίπου 100.000 άνθρωποι ενώ σήμερα οι εκτιμήσεις από τον βρετανικό Τύπο κάνουν λόγο ακόμη και για 500.000 ανθρώπους.

Με συνθήματα όπως «Να μείνουμε μαζί», «Σταματήστε το Brexit", «Το Brexit είναι κακό», οι διαδηλωτές τάχθηκαν κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και ορισμένοι διακωμώδησαν την αδυναμία της συντηρητικής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να διαπραγματευτεί μια συμφωνία διαζυγίου με τις Βρυξέλλες.

Το κίνημα People's Vote έχει προειδοποιήσει ότι «έρχεται κρίση» καθώς οι Βρετανοί βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν την όποια συμφωνία στην οποία θα καταλήξει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο το αίτημα του κινήματος δεν φαίνεται να πείθει τη Μέι, η οποία αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα. Οι πολίτες ψήφισαν» με ποσοστό 52% στις 23 Ιουνίου 2016 υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός την Τετάρτη.

Λαοθάλασσα στους δρόμους του Λονδίνου: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν νέο δημοψήφισμα Facebook Twitter

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι, αν και απομένουν μόλις λίγοι μήνες πριν το Brexit, που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου 2019, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ είναι τελματωμένες, καθώς προσκρούουν σε ορισμένα ζητήματα.

Η ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος τους τελευταίους μήνες, έχοντας πλέον τη στήριξη και πολιτικών προσωπικοτήτων όπως ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

Μεταξύ των σημερινών ομιλητών είναι ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, καθώς και βουλευτές τόσο των Εργατικών όσο και των Συντηρητικών.

Λαοθάλασσα στους δρόμους του Λονδίνου: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν νέο δημοψήφισμα Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ