Ερντογάν: Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ερντογάν: Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA
0

Νέο, σκληρό μήνυμα έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα και την Κύπρο για την ανατολική Μεσόγειο.

«Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα αν χρειαστεί» στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την επιστροφή του από το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Μολδαβία.

Σχολιάζοντας την παρενόχληση που, κατά την Τουρκία, δέχθηκε το ερευνητικό πλοί Μπαρμπαρός από ελληνική φρεγάτα, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι πληροφορήθηκε το περιστατικό από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ενώ βρισκόταν σε πτήση.

«Ολα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Οι Ελληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ' εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες. Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το "Μπαρμπαρός"», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ακάρ.

Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου.

«Στις 05.00 το πρωί (σ.σ στις 18 Οκτωβρίου) ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρίσκονταν στα ύδατα του Λιβάνου και με διαταγή που έλαβε περνώντας από εδώ επενέβη. Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο "Μπαρμπαρός". Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί», κατέληξε ο Ακάρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM