Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ευχαρίστησε εθελοντή πυροσβέστη από την πυρκαγιά στο Μάτι

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ευχαρίστησε εθελοντή πυροσβέστη από την πυρκαγιά στο Μάτι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου- EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας εξέφρασε μέσω επιστολής την ευγνωμοσύνη του προς τον εθελοντή πυροσβέστη, Μανώλη Τσιαλαγκό, ο οποίος έσωσε τη ζωή της Ιρλανδής Ζόε Χόλοχαν στην διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. 

««Γνωρίζω ότι η οικογένεια Χόλοχαν είναι βαθιά υπόχρεη σε εσάς και στις πράξεις σας εκείνη τη νύχτα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Λίο Βαράντκαρ, σημειώνοντας πως επιθυμεί να μεταφέρει προσωπικώς τις ευχαριστίες του για την «θαρραλέα ενέργεια» του πυροσβέστη, καθώς η γυναίκα δεν θα είχε σωθεί εάν δεν είχε μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο.

«Είμαστε ευγνώμονες για το κουράγιο και τις προσπάθειες, τόσο τις δικές σας, όσο και όλων των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης εκείνο το βράδυ. Οι ενέργειες σας δεν θα ξεχαστούν ποτέ», αναφέρει στη συνέχεια της επιστολής του. 

Όπως εξηγεί, «με την ηρωική σας βοήθεια προς τη Ζόε εκείνο το απόγευμα διασφαλίστηκε η μεταφορά της προς το νοσοκομείο ώστε να λάβει την κατάλληλη θεραπεία για τα τραύματα που είχε υποστεί. Από τότε η Ζόε αναρρώνει σταθερά στα χέρια τόσο της εξαιρετικής ομάδας του νοσοκομείου στη Αθήνα όπου νοσηλευόταν αλλά και προσφάτως στην Ιρλανδία». 

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ευχαρίστησε εθελοντή πυροσβέστη από την πυρκαγιά στο Μάτι Facebook Twitter
Ο Μπράιαν Ο' Κάλαχαν-Γουέστροπ και η Ζόε Χόλοχαν ήρθαν στην Ελλάδα για το ταξίδι του μέλιτος. Μέσα στον πανικό της πυρκαγιάς, χωρίστηκαν και ο άντρας εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα νεκρός.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Ζόε Χόλοχαν βρίσκονταν στο Μάτι μαζί με τον σύζυγό της Μπρίαν Κάλαχαν-Γουέστροπ, όταν ξέσπασε η φωτιά. Το ζευγάρι χωρίστηκε την ώρα που εγκατέλειπε το αυτοκίνητό του με την Ζόε να καταφέρνει να φτάνει στη θάλασσα, ενώ ο σύζυγός της όχι.

Ο Μπράιαν Ο' Κάλαχαν-Γουέστροπ, με τον οποίο είχε παντρευτεί η Ζόε την προηγούμενη εβδομάδα και ήρθαν στην Ελλάδα για το ταξίδι του μέλιτος έχασε τη ζωή του στη φωτιά, αφού μέσα στον πανικό τους, οι νεόνυμφοι χωρίστηκαν και ο άνδρας εντοπίστηκε λίγες ημέρες αργότερα νεκρός.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ευχαρίστησε εθελοντή πυροσβέστη από την πυρκαγιά στο Μάτι Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ