Οι ΗΠΑ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο άρσης «ορισμένων» κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας

Οι ΗΠΑ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο άρσης «ορισμένων» κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία, μετά την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, την περασμένη εβδομάδα.


«Θα αποφασίσουμε σύντομα» είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο αεροπλάνο που τον μεταφέρει από την Άγκυρα στην Ουάσινγκτον.

Σημείωσε επίσης ότι «ορισμένες» από τις κυρώσεις συνδέονται άμεσα με την υπόθεση του Μπράνσον, καθώς είχαν επιβληθεί με αφορμή την άρνηση της Τουρκίας να τον αποφυλακίσει.

«Είναι επομένως λογικό να τις άρουμε, όμως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και πρέπει να το συζητήσω με τον πρόεδρο» Ντόναλντ Τραμπ, πρόσθεσε.


Νωρίτερα σήμερα ο Πομπέο συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μολονότι χαιρέτισε την απελευθέρωση του Μπράνσον, εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για άλλους Αμερικανούς που κρατούνται στην Τουρκία, όπως για έναν Τουρκοαμερικανό επιστήμονα, πρώην εργαζόμενο στη NASA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM