Εντοπίστηκε η σορός του αγνοούμενου παιδιού στη Μαγιόρκα - Στους 13 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Εντοπίστηκε η σορός του αγνοούμενου παιδιού στη Μαγιόρκα - Στους 13 οι νεκροί από τις πλημμύρες Facebook Twitter
EPA
0

Στους 13 νεκρούς ανήλθε, σήμερα, ο τελικός απολογισμός από τις πλημμύρες που έπληξαν στις 9 Οκτωβρίου τo νησί της Μαγιόρκας, μετά τον εντοπισμό της σορού του τελευταίου αγνοούμενου, ενός παιδιού 5 ετών.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ γνωστοποίησε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «το άψυχο κορμί του μικρού Αρτούρ βρέθηκε» έπειτα από μία εβδομάδα εντατικών ερευνών, στην κοινότητα Σαντ Λιορένς, που επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες.

Συνολικά, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι εκ των οποίων 6 ξένοι, τρεις Γερμανοί, δύο Βρετανοί και μία Ολλανδέζα.

Ο εντοπισμός της σορού του μικρού αγοριού έγινε λίγες ώρες πριν από μια τελετή στη μνήμη των θυμάτων, στο γειτονικό χωριό Μανακόρ, παρουσία του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίθια.

Σύμφωνα με τη νομαρχία των Βαλεαρίδων, το αγοράκι βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου είχε εντοπιστεί η σορός της μητέρας του. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο αυτοκίνητό της μαζί με τα δύο παιδιά της όταν κι αιφνιδιάστηκε από τους χείμαρρους λάσπης. Το κοριτσάκι της 7 ετών διασώθηκε από έναν Γερμανό.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βαλεαρίδες νήσους, καθώς και σε πολλές άλλες περιοχές στα ανατολικά της Ισπανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ