Εμπάργκο της Ρωσικής Εκκλησίας στο Άγιο Όρος - Οι «ταξιδιωτικές οδηγίες» στους πιστούς

Εμπάργκο της Ρωσικής Εκκλησίας στο Άγιο Όρος - Οι «ταξιδιωτικές οδηγίες» στους πιστούς Facebook Twitter
APE
3

To Πατριαρχείο Μόσχας απαγόρευσε στους πιστούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να προσεύχονται και να κοινωνούν στα μοναστήρια και στους ναούς που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

Η απόφαση αυτή επηρεάζει το Άγιο Όρος και τους ναούς στην Ελλάδα.

Όπως επιβεβαίωσαν ο π. Ίγκορ Γιακιμτσιούκ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Kυρίλλου και ο π. Αλέξανδρος Βολκόφ, γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου, όσοι Ρώσοι χριστιανοί προσευχηθούν, στο μέλλον, σε οποιαδήποτε εκκλησία δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να εξομολογηθούν και να μετανοήσουν για την «αμαρτία» τους.

  

Ο Γιακιμτσιούκ επεσήμανε ότι αυτή η απαγόρευση ισχύει και για όλους τους ναούς στην Κωνσταντινούπολη, τους ναούς που λειτουργούν στη Μικρά Ασία, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

«Μέχρι να αλλάξει η στάση της Κωνσταντινούπολης, οι Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στη λατρεία, στην θεία Κοινωνία ή στην προσευχή σε εκκλησίες υπό τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης. Ούτε θα τους επιτραπεί να συμμετέχουν σε άλλα μυστήρια», είπε ο π. Αλέξανδρος Βολκόφ,

Μετά από τη συγκεκριμένη «θρησκευτική οδηγία» είναι πιθανό να μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων που επισκέπτονται την Ελλάδα για προσκύνημα, συμμετέχοντας στα ορθόδοξα μυστήρια στις εκκλησίες της Χαλκιδικής και των ελληνικών νησιών.

«Eάν αρνούνται να συμμορφωθούν προς αυτές τις απαγορεύσεις, οι κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας θα υποστούν τις κανονικές συνέπειες, ενώ οι λαϊκοί θα χρειαστούν μετάνοια και εξομολόγηση, λόγω της ανυπακοής τους στην Εκκλησία», σχολίασε ο π. Ίγκορ Γιακιμτσιούκ στο πρακτορείο Interfax.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Κ/πόλεως, είναι και οι λεγόμενες "Νέες χώρες" που έχουν παραχωρηθεί "κατ'οικονομία" στην εκκλησία της Ελλάδος, καθώς και οι εκκλησίες στην Δυτική Ευρώπη. Γαλλία , Ελβετία, Ιταλία κλπ. Στον Άγιο Γεώργιο Βενετίας οι περισσότεροι εκκλησιαζόμενοι είναι Ρώσοι και άλλοι Σλαύοι Ορθόδοξοι.