Παραιτήθηκε υφυπουργός που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στην Ινδία

Παραιτήθηκε υφυπουργός που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στην Ινδία Facebook Twitter
EPA
0

Παραιτήθηκε ένας υφυπουργός της κυβέρνησης της Ινδίας που κατηγορείται για την σεξουαλική παρενόχληση περίπου 20 γυναικών. 


Βετεράνος δημοσιογράφος που έγινε υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι, ο Μ.Τζ.Άκμπαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις κατηγορίες, τις οποίες αρνείται. 


«Θεωρώ ότι πρέπει να εγκαταλείψω τα καθήκοντά μου για να πολεμήσω τις εσφαλμένες κατηγορίες σε βάρος μου», αναφέρει ο Άκμπαρ, 67 ετών, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από μία και πλέον εβδομάδα έντονου αναβρασμού με πολλά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο. 

Ντόμινο παραιτήσεων και ερευνών

Το κίνημα #MeToo έχει προκαλέσει σειρά παραιτήσεων και εσωτερικών ερευνών στον από τις αρχές Οκτωβρίου, στη χώρα των 1,25 δισεκατομμυρίων κατοίκων.


Μία ηθοποιός του Μπόλιγουντ, η Τανουσρί Ντουτά, επανέλαβε σε μια συνέντευξη τις κατηγορίες της για ανάρμοστη συμπεριφορά του διάσημου ηθοποιού Νανά Πατεκάρ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ρομαντικής κωμωδίας το 2008.

Ο Πατεκάρ αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες.

Ο Μ.Τζ.Άκμπαρ κατηγορείται για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά απέναντι σε νέες γυναίκες δημοσιογράφους από την εποχή που κατείχε θέσεις ευθύνης στα ΜΜΕ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο κατέθεσε αγωγές για δυσφήμιση σε βάρος της πρώτης γυναίκας που μίλησε για εκείνον δημόσια, της δημοσιογράφου Πρίγια Ραμάνι.

Η Ραμάνι αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα με ένα μήνυμα στο Twitter που έγινε viral ότι ο αρχισυντάκτης στον οποίο είχε αναφερθεί ανωνύμως σε ένα άρθρο της πέρυσι ήταν ο νυν πολιτικός.


Σε εκείνο το κείμενο αναφερόταν στη συνέντευξη που είχε περάσει προκειμένου να προσληφθεί, σε ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου του Μουμπάι, όταν ήταν 23 ετών και ο Άκμπαρ 43.

«Αποδείχτηκε ότι κυνηγούσατε σαν αρπακτικό με τον ίδιο φαεινό τρόπο με τον οποίο γράφατε (...) Είστε ειδικός στα τηλεφωνήματα, στα άσεμνα μηνύματα (...) Ξέρετε να τσιμπάτε, να χαϊδεύετε στο μάγουλο, να τρίβετε, να αρπάζετε και να επιτίθεστε. Το να μιλά κανείς εναντίον σας συνεπάγεται μέχρι και σήμερα ένα βαρύ τίμημα που πολλές νεαρές γυναίκες δεν μπορούν να το καταβάλουν» ανέφερε, σε ανοιχτή επιστολή της στην ινδική έκδοση του περιοδικού Vogue.

Ακολούθησαν και άλλες γυναίκες που περιέγραψαν παρόμοιες επιθέσεις από τον Άκμπαρ, ο οποίος πριν ασχοληθεί με την πολιτική υπήρξε στέλεχος σε διάφορα γνωστά έντυπα της Ινδίας, όπως τις εφημερίδες The Telegraph, Asian Age και The Sunday Guardian.


«Περιμένω με ανυπομονησία την ημέρα όπου θα εξασφαλίσω επίσης δικαιοσύνη στο δικαστήριο #metoo», έγραψε η Πρίγια Ραμάνι.


Οι αποκαλύψεις στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo είναι πρώτο θέμα στα τοπικά ΜΜΕ εδώ και δέκα ημέρες περίπου.

Η μεταχείριση των γυναικών είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στην Ινδία, όπου καταγράφονται αναρίθμητα περιστατικά κακοποίησης και υποθέσεις σεξουαλικής βίας γίνονται συχνά πρωτοσέλιδα στον Τύπο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ