Στο Παρίσι ο Πούτιν στις 11 Νοεμβρίου

Στο Παρίσι ο Πούτιν στις 11 Νοεμβρίου Facebook Twitter
0

Το Παρίσι πρόκειται να επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 11 Νοεμβρίου, ημέρα που εορτάζεται η επέτειος των 100 χρόνων από την λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Την επίσκεψη γνωστοποίησε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, διευκρινίζοντας ότι οι λεπτομέρειές της θα συζητηθούν.


«Στο Παρίσι προγραμματίζουμε να πάμε στις 11 Νοεμβρίου, αλλά τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσουμε», δήλωσε ο Ουσακόφ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν προγραμματίζει να επισκεφθεί το Παρίσι.

Ο Ουσακόφ υπογράμμισε ότι ο Πούτιν θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την ημέρα εκείνη στα Πεδία των Ηλυσίων. Είπε επίσης ότι θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας το οποίο θα παραθέσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής, τα αποκαλυπτήρια του οποίου, όπως ανάφερε ο Ουσακόφ, είχε κάνει πριν μερικά χρόνια ο ίδιος ο Πούτιν.

Ο Πούτιν είχε επισκεφθεί το Παρίσι τον Μάιο του 2017 όπου είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις Βερσαλλίες. Τον Μάιο του 2018 ο Ρώσος πρόεδρος είχε συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του στην Αγία Πετρούπολη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ AFP, TASS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ