Πτώχευση για Sears και Kmart - Τέλος εποχής για τα αμερικανικά πολυκαταστήματα

Πτώχευση για Sears και Kmart - Τέλος εποχής για τα αμερικανικά πολυκαταστήματα Facebook Twitter
0

Η εταιρία με τα γνωστά πολυκαταστήματα Sears, που κάποτε κυριαρχούσε στην αμερικανική αγορά, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Ειδικότερα, η Sears Holdings, στην οποία ανήκουν και τα καταστήματα Kmart, υπέβαλε σήμερα αίτηση υπαγωγής στο Chapter 11 (πτωχευτικό κώδικα των ΗΠΑ).

Η Sears έχει πληγεί από τον ανταγωνισμό και την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και συγκεκριμένα από εταιρείες όπως η Amazon. Αντιμέτωπη με χρέη άνω των 5 δισ. δολαρίων, κλείνει καταστήματα και πωλεί ακίνητα το τελευταίο διάστημα.

Η εταιρία απασχολεί σχεδόν 90.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ. Σημειώνεται πως πριν από πέντε χρόνια οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 246.000, ενώ κατά την περίοδο ανάπτυξής της η Sears είχε περισσότερα από 3.000 καταστήματα.

Ήταν η μεγαλύτερη εταιρία καταστημάτων λιανική πώλησης, πριν την ξεπεράσει η Walmart στη δεκαετία του 1980.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Sears υπέβαλε την αίτηση πτώχευσης αφότου δεν μπόρεσε να καλύψει μία πληρωμή 134 εκατ. δολαρίων, που έπρεπε να γίνει τη Δευτέρα.

Το Chapter 11 προστατεύει την εταιρία, αναβάλλοντας τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές και της δίνει χρόνο να αναδιοργανώσει τα χρέη της ή να πουλήσει τμήματα της επιχείρησης.

Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αναδιάρθρωση με μια μικρότερη πλατφόρμα καταστημάτων, μια στρατηγική η οποία, όπως είπε, θα βοηθήσει στη διάσωση δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Πάντως, ανακοινώνοντας την αίτηση πτώχευσης, η Sears είπε επίσης πως θα κλείσει 142 «μη κερδοφόρα καταστήματα» μέχρι το τέλος του έτους, επιπλέον από τα 46 καταστήματα που είχε ανακοινώσει προηγουμένως πως θα κλείσει μέχρι τον Νοέμβριο.

Τον Αύγουστο, είχε περισσότερα από 860 καταστήματα στις ΗΠΑ -από 1.700 στο τέλος του 2014.

  

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ