Λέσλι: Ο κυκλώνας-ζόμπι που σχηματίστηκε στον Ατλαντικό τελικά κατευθύνεται στην Ευρώπη

Λέσλι: Ο κυκλώνας-ζόμπι που σχηματίστηκε στον Ατλαντικό τελικά κατευθύνεται στην Ευρώπη Facebook Twitter
Η Λέσλι σε δορυφορική φωτογραφία στις 12 Οκτωβρίου
0

Η Λέσλι σχηματίστηκε αρχικά ως υποτροπική καταιγίδα στη μέση του Ατλαντικού στις 23 Σεπτεμβρίου και έγινε τροπική καταιγίδα στις 3 Οκτωβρίου.


Στις 9 Οκτωβρίου ενισχύθηκε σε κυκλώνα και τώρα κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

Οι επιστήμονες την ονόμασαν καταιγίδα-ζόμπι γιατί όλο αυτό το διάστημα παρέμενε σε αδράνεια στη μέση του ωκεανού χωρίς να αποκαλύπτει τις διαθέσεις της και κυρίως το προς τα πού θα κατευθυνόταν. 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό πως κατευθύνεται προς την Πορτογαλία και την Ισπανία και αναμένεται να χτυπήσει  περιοχές τους το Σάββατο.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα φέρει έντονες βροχές και επικίνδυνους ανέμους σε μέρη της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Η καταιγίδα της κατηγορίας 1 βρίσκεται περίπου 910 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λισαβόνας και 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία από το παρατηρητήριο του Μαϊάμι.

Η Λέσλι κινείται στα βορειοανατολικά με ταχύτητα 57 χιλιομέτρων την ώρα και έχει μέγιστους ανέμους 130 χλμ ανά ώρα.

Η καταιγίδα αναμένεται να περάσει βόρεια της Μαδέρας και στη συνέχεια να πλησιάσει το νοτιοδυτικό τμήμα της Ιβηρικής χερσονήσου το Σάββατο πριν «μετακομίσει» στην ενδοχώρα την Κυριακή.

Μια προειδοποίηση για την τροπική καταιγίδα είναι σε ισχύ για τη Μαδέρα και οι αρχές προειδοποιούν ότι τμήματα της Πορτογαλίας θα δεχτούν τους ισχυρούς ανέμους.

Η Λέσλι αναμένεται επίσης να επηρεάσει τις Αζόρες, τη Μαδέρα και τα Κανάρια νησιά καθ 'όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εκτός από τις ακτές του Ατλαντικού της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και του Μαρόκου.

Οι μετεωρολόγοι μελετούν το φαινόμενο και ενημερώνουν με έκτακτα τις αρχές και τους κατοίκους.

Με πληροφορίες από Forbes/ Αssociated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM