Κυκλώνας Μάικλ: Έξι νεκροί και εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα

Κυκλώνας Μάικλ: Έξι νεκροί και εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 6 νεκρούς και απόλυτη καταστροφή αφήνει το πέρασμα του κυκλώνα Μάικλ, της σφοδρότερης καταιγίδας που έπληξε τη Φλόριντα τα τελευταία 80 χρόνια.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν στη Φλόριντα, την Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα από πτώσεις δέντρων και άλλα περιστατικά που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα, ανέφεραν αξιωματούχοι και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μάικλ, σφυροκόπησε τη βορειοδυτική ακτή της Φλόριντας κοντά στην μικρή πόλη της Μέξικο Μπιτς την Τετάρτη με ανέμους ταχύτητας 250 χιλιομέτρων ανά ώρα που ξερίζωσαν σκεπές σπιτιών, σηκώνοντας τεράστια κύματα.

Κυκλώνας Μάικλ: Έξι νεκροί και εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα Facebook Twitter
Κυκλώνας Μάικλ: Έξι νεκροί και εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα Facebook Twitter

Κινηματογραφικές λήψεις από ελικόπτερο που μετέδωσε το CNN έδειξαν σπίτια που βρίσκονταν κοντά στη θάλασσα στο Μέξικο Μπιτς να έχουν απομείνει μόνο τα θεμέλιά τους.

Λίγα τετράγωνα μέσα στην ενδοχώρα και τα μισά από τα σπίτια να έχουν ισοπεδωθεί και να έχουν μετατραπεί σε σωρούς από ξύλα, ενώ άλλα να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Σήμερα η κακοκαιρία θα φέρει ανέμους που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές και βροχές που ίσως προκαλέσουν δυνητικά θανατηφόρες πλημμύρες σε τμήματα της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνιας, πριν κατευθυνθεί προς τον Ατλαντικό Ωκεανό, προειδοποίησε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Η καταιγίδα θα φέρει θυελλώδεις ανέμους σε τμήματα της νοτιοανατολικής Βιρτζίνιας, της βορειοανατολικής Βόρειας Καρολίνας και στη χερσόνησο Ντελμάρβα καθώς θα μετατρέπεται σε μετατροπική και θα κινείται προς τις ακτές των μεσοατλαντικών Πολιτειών, ανέφερε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία που εδρεύει στο Μαϊάμι.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ