Ο Πάπας συγκρίνει την άμβλωση με την προσφυγή σε έναν «πληρωμένο δολοφόνο»

Ο Πάπας συγκρίνει την άμβλωση με την προσφυγή σε έναν «πληρωμένο δολοφόνο» Facebook Twitter
0

Με την προσφυγή σε έναν «επαγγελματία δολοφόνο» συνέκρινε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος την άμβλωση.

«Η διακοπή μιας εγκυμοσύνης είναι σαν να εξαλείφεις κάποιον. Είναι δίκαιο να εξαλείφεις μια ανθρώπινη ζωή για να λύσεις ένα πρόβλημα;», σχολίασε ο Ποντίφικας απευθυνόμενος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Το να ξεφορτώνεσαι ένα ανθρώπινο ον, είναι σαν να προσφεύγεις σε έναν επαγγελματία δολοφόνο για να λύσεις ένα πρόβλημα», σημείωσε επίσης κατά την ομιλία του αυτή που ήταν επικεντρωμένη στη βιβλική εντολή «Ου φονεύσεις».

Ο Πάπας επέκρινε επίσης «την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής» εξαιτίας των πολέμων, της εκμετάλλευσης του ανθρώπου και του αποκλεισμού, προτού προσθέσει στον κατάλογο αυτό την άμβλωση «στο όνομα της διαφύλαξης άλλων δικαιωμάτων».

«Όμως πώς μια πράξη που αφαιρεί μια αθώα ζωή μπορεί να είναι θεραπευτική, πολιτική ή πολύ απλά ανθρώπινη;», διερωτήθηκε ο Ποντίφικας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM