Ενισχύεται ο τυφώνας Μάικλ- Σχεδόν κατηγορίας 4 όταν φτάσει στις ακτές της Φλόριντα

Ενισχύεται ο τυφώνας Μάικλ- Σχεδόν κατηγορίας 4 όταν φτάσει στις ακτές της Φλόριντα Facebook Twitter
EPA
0

Εντολή σε περισσότερους από 370.000 ανθρώπους έχει δοθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους  στη Φλόριντα και να μεταφερθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς ο τυφώνας Μάικλ πλησιάζει στις ακτές της πολιτείας. 

Η Φλοριντα, όπως και η Αλαμπάμα και η Τζόρτζια έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Ο κυκλώνας Μάικλ αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω και θα βρίσκεται σχεδόν στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον όταν φθάσει στο Πάνχαντλ ή στο Μπιγκ Μπεντ της Πολιτείας της Φλόριντα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Ο τυφώνας Μάικλ, ο οποίος ενισχύθηκε και είναι πλέον κατηγορίας 3, βρίσκεται αυτή τη στιγμή 375 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά από την Απαλατσικόλα της Φλόριντα, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 195 χιλιομέτρων την ώρα, ανέφερε αυτή η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Θα «εξασθενίσει» αφού φθάσει πάνω από τη γη, κινούμενος «κατά μήκος των νοτιοανατολικών ΗΠΑ», σύμφωνα με το NHC.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ αποκάλεσε τον Μάικλ μια «τερατώδη» καταιγίδα και κάλεσε τους κατοίκους να ακούσουν τις αρχές.

Επίσης χτες ανέφερε πως έχει ενεργοποιήσει περίπου 2500 μέλη της Εθνοφρουράς της Φλόριντα. Πάντως, παρά τις προειδοποιήσεις οι τοπικοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους είναι μικρός. 

Τα σχολεία και τα κυβερνητικά κτίρια αναμένεται να παραμείνουν κλειστά αυτή την εβδομάδα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM