Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες κατά 7 Ρώσων για παγκόσμια εκστρατεία χάκινγκ

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες κατά 7 Ρώσων για παγκόσμια εκστρατεία χάκινγκ Facebook Twitter
0

Κατηγορίες εναντίον επτά μελών της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού (GRU) απήγγειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στον απόηχο των καταγγελιών ότι Ρώσου πράκτορες αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στα συστήματα του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων.

Ανάμεσα στους  άλλους στόχους των Ρώσων χάκερ, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ήταν η παγκόσμια ομοσπονδία κατά του ντοπαρίσματος και μια αμερικανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας.

Επίσης στόχος της επίθεσης ήταν και ένα ελβετικό εργαστήριο το οποίο ερευνούσε τις δηλητηριώδεις ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.  

Επιδίωξη των κυβερνοεγκληματιών ήταν η παρακολούθηση οργανισμών, η κλοπή ευαίσθητων δεδομένων και σε κάποιες περιπτώσεις η δημοσίευσή τους ως αντίποινα για να τιμωρηθούν επικριτές της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον βοηθό υφυπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζόν Ντίμερς, κάποιοι από τους χάκερ πιάστηκαν επ' αυτοφώρω στην Ολλανδία. 

Με πληροφορίες από National Public Radio

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM