Προειδοποίηση ΔΝΤ: Η Ισπανία πρέπει να μειώσει το χρέος για να αντέξει μελλοντικά σοκ

Προειδοποίηση ΔΝΤ: Η Ισπανία πρέπει να μειώσει το χρέος για να αντέξει μελλοντικά σοκ Facebook Twitter
0

Το ΔΝΤ προειδοποίησε σήμερα την Ισπανία πως θα πρέπει να συγκρατήσει το χρέος και το έλλειμμά της, και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, προκειμένου να αντέξει μελλοντικά σοκ καθώς οι καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομία αυξάνονται. 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2018 στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, στο 2,7%, συμβαδίζοντας με τις εκτιμήσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, από το 2,8% που προέβλεψε τον Απρίλιο.

«Σε αυτή τη συγκυρία, είναι κρίσιμης σημασίας να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της οικονομίας για να αντέξει τα σοκ», ανέφερε το Ταμείο στη συμπερασματική του δήλωση, στην έκθεση του 2018 για την Ισπανία.

«Δύο τομείς πολιτικής είναι σημαντικοί για αυτόν τον στόχο: η επανεκκίνηση της διαρθρωτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και η διατήρηση της ουσίας των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας» που εισήγαγε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Τα επίπεδα χρέους έχουν μειωθεί μόνο οριακά ενώ η οικονομία έχει αναπτυχθεί με ισχυρό ρυθμό, καθιστώντας τον στόχο της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα στο 1,8% του ΑΕΠ για το 2019 «κρίσιμης σημασίας και κατάλληλο», σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ