ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Απόφαση ορόσημo στην Ελβετία - Στη φυλακή όσοι καταδικαστούν για ομοφοβία ή τρανσοφοβία

Απόφαση ορόσημo στην Ελβετία - Στη φυλακή όσοι καταδικαστούν για ομοφοβία ή τρανσοφοβία Facebook Twitter
4

Με μια απόφαση ορόσημο, η Ελβετία αποφάσισε πως πλέον θα τιμωρεί τις διακρίσεις εναντίον των LGBTQ και η ομοφοβία και η τρανσοφοβία ποινικοποιούνται.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος κριθεί ένοχος για ένα από τα παραπάνω αδικήματα, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών στη φυλακή.

Οι Ελβετοί στο κοινοβούλιο ψήφισαν 118 υπέρ και 60 κατά της αλλαγής στον ποινικό τους κώδικα, καθιστώντας παράνομη τη διάκριση βάσει της ταυτότητας φύλου ή του γενετήσιου προσανατολισμού ενός ατόμου.

Η νέα απόφαση ακολουθεί παρόμοιες από άλλες χώρες οι οποίες έχουν εξασφαλίσει περισσότερα δικαιώματα για την κοινότητα LGBTQ.

Για τον LGBTQ πληθυσμό της Ελβετίας, αυτή η νέα απόφαση είναι ένας θρίαμβος.

Ο εθνικός σύμβουλος Mathias Reynard που ηγήθηκε της εκστρατείας για την αλλαγή του αντιρατσιστικού νόμου είπε: «η ομοφοβία δεν είναι γνώμη. Είναι ένα έγκλημα ... η νίκη στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα. Έχω ήδη λάβει εκατοντάδες αντιδράσεις».

Ο Reynard εργάζεται τώρα για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών θέτοντας ως στόχο επίτευξης αλλαγής της νομοθεσίας το 2019.

Διεθνή
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Στη χώρα που οι γυναίκες απέκτησαν ψήφο το 1971 (στο Ιράν ψηφίζουν από το 1963 και στη Λιβύη από το 1920) νομίζω ότι η κατά τα λοιπά υποδειγματική δημοκρατία τους υπερβάλει.Αν δεν γίνει γνωστό το πλήρες πλαίσιο του νόμου δεν μπορεί να υπάρχει σαφής άποψη. Το μόνο που με ενοχλεί -και θα με ενοχλούσε σε οποιαδήποτε περίπτωση, είτε το μέτρο ήταν υπέρ των μπλε, των κόκκινων ή των πράσινων- είναι η δίκη προθέσεων.Κατά τα λοιπά πρόκειται ακόμα για ένα μέτρο θετικών διακρίσεων που ζητάει αυξημένο περιθώριο κριτικής, όπως όλα τα μέτρα θετικών διακρίσεων. Δεν μπορεί μια ομάδα πολιτικού λόμπυ να ποινικοποιεί την σε βάρος της κριτική. Ανοίγουν παράξενες πόρτες...
Έχουν ανοίξει, το ξέρω. Δυστυχώς πολλοί θεωρούν ότι τα πράγματα πάνε καλά επειδή η δική τους ομάδα δικαιούται να φιμώνει τον αντίλογο.Η δημοκρατία όμως ζει μόνο στον αέρα της δημοσιότητας, της δημόσιας σφαίρας, της δημόσιας συζήτησης. Δεν μπορεί πολιτικοί ταγοί μέσα σε πανεπιστήμια να παράγουν έρευνες αμφιβόλου ποιότητας που μετά να τις δίνουν στους πολιτικούς τους φίλους και έτσι να παράγεται πολιτική.Παλιά υπήρχε στρατευμένη τέχνη προς όφελος συγκεκριμένης πολιτικής. Σήμερα στρατευμένη επιστήμη.