Έκανε διπλή μαστεκτομή, επέζησε, αλλά τώρα είναι εξοργισμένη με τον γιατρό της

0

H Kimberly Herp Bowles πριν από λίγο καιρό ενημερώθηκε ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο. Προχώρησε σε διπλή μαστεκτομή, έχοντας ξεκαθαρίσει στον χειρουργό της ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανάπλαση στήθους, μετά το χειρουργείο. 

Ήταν κάτι που το αιτήθηκε γραπτώς, προφορικώς και παρουσία μαρτύρων. Όμως, ο γιατρός δεν σεβάστηκε την επιλογή της. Όταν η Kimberly ξύπνησε από το χειρουργείο, συνειδητοποίησε ότι ο θεράπων γιατρός της, της είχε αφήσει αρκετή σάρκα ακόμη, για την περίπτωση που άλλαζε γνώμη και αποφάσιζε να τοποθετήσει ενθέματα σιλικόνης...

Εξοργισμένη, πριν από λίγες μέρες προχώρησε στην πρώτη γυμνή της διαμαρτυρία, δηλώνοντας τρομερά εκνευρισμένη με το ιατρικό σύστημα που δεν σεβάστηκε την επιλογή της.

Όπως λέει το έκανε αυτό για να στηρίξει και άλλες γενναίες γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή και πέρα από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν, έρχονται αντιμέτωπες και με την κοινωνική πίεση που ασκείται σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού: να έχουν, δηλαδή, ξανά, καλοσχηματισμένα στήθη, λες και δεν χρειάστηκε να παλέψουν για την ίδια τους τη ζωή. 

Η Kimberly είναι μητέρα 2 παιδιών και όπως εξηγεί "με πετσόκοψαν παρά τη δηλωμένη επιθυμία μου, αφήνοντας μου δύο τσέπες σε περίπτωση που τις χρειαστώ. Το ίδιο ισχυρίζονται και από το νοσοκομείο. Χρειάζομαι μία τσέπη μεγέθους B- cup κάτω από το χέρι μου για να το σηκώσω; Όχι! Δεν το χρειάζομαι. Ζήτησα να αφαιρεθούν όλα. Να βγω από το χειρουργείο με απολύτως επίπεδο θώρακα. Και δεν το σεβάστηκε", εξηγεί η ίδια. 

Οι στατιστικές εν μέρει δικαιώνουν την οργή της: κάθε χρόνο περίπου 100.000 γυναίκες χειρουργούνται για να προλάβουν ή για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο του μαστού. Ένα 25% αυτών των ασθενών δεν επιθυμεί αποκατάσταση στήθους. Η Kimberly δέχεται πλέον δεκάδες τέτοιες ιστορίες στο hashtag #NotPuttingOnAShirt. 

Όπως λέει εκείνο που τη νοιάζει τώρα πια δεν είναι δυο ωραία καλοσχηματισμένα στήθη, αλλά η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού και το να ακουστούν φωνές γυναικών που έζησαν την ίδια δυσάρεστη εμπειρία, παρά το ότι βγήκαν νικήτριες από ένα τέτοιο βαρύ χειρουργείο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM