Αεροπλάνο έπεσε σε λιμνοθάλασσα της Μικρονησίας - Ο πιλότος «έχασε» τον διάδρομο

Αεροπλάνο έπεσε σε λιμνοθάλασσα της Μικρονησίας - Ο πιλότος «έχασε» τον διάδρομο Facebook Twitter
JAMES YAINGELUO
0

Ένα επιβατικό αεροπλάνο έπεσε πριν από λίγο σε λιμνοθάλασσα της Μικρονησίας, όταν ο πιλότος έχασε τον αεροδιάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου. 

Οι 36 επιβάτες και τα 11 μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από σκάφη που έσπευσαν στο σημείο για να τους βοηθήσουν και, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, 4 επιβάτες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Το αεροσκάφος της Air Niugini είχε απογειωθεί από την Πονπέι με προορισμό το Πορτ Μόρεσμπι και ενδιάμεσο σταθμό τη Νήσο Γουένο. Οι φωτογραφίες από τη Γουένο δείχνουν την άτρακτο να επιπλέει σε ρηχά νερά. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Air Nuigini, το Boeing 737-800 έπεσε στο νερό εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας και της βροχής που είχαν ως αποτέλεσμα τον κακό υπολογισμό της διαθέσιμης απόστασης από τους πιλότους.

Ο Μπιλ Τζέινς, επιβάτης της πτήσης, περιέγραψε το περιστατικό ως «σουρεαλιστικό». «Νόμιζα ότι προσγειωθήκαμε "σκληρά" μέχρι που είδα μία τρύπα στο αεροπλάνο, από την οποία έμπαινε νερό. Αμέσως σκέφτηκα ότι σίγουρα κάτι είχε πάει λάθος». 

Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, το νερό είχε φτάσει μέχρι τη μέση των επιβατών. 

Ο δρ Τζέιμς Γεϊνγκελούο που εργάζεται στο τοπικό νοσοκομείο δήλωσε στο BBC ότι η κατάσταση μετά την πτώση υπήρξε χαοτική. 

«Μόλις άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου επικράτησε το χάος. Όλοι προσπαθούσαν να βγουν. Ευτυχώς, υπήρχαν 20 βάρκες στο νερό και καταφέραμε να τους βγάλουμε όλους». 

Με πληροφορίες από Reuters και BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM