O Michael Kors εξαγόρασε τον Versace έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

O Michael Kors εξαγόρασε τον Versace έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων Facebook Twitter
0

Ο αμερικανικός όμιλος Michael Kors εξαγόρασε τον οίκο Versace έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τη δολοφονία του Τζιάννι Βερσάτσε το 1997, η αδελφή του Ντονατέλα είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την διεύθυνση του κολοσσού. Το 2014, ο αμερικανικός όµιλος Blackstone είχε αγοράσει το 20% των μετοχών του οίκου, με την οικογένεια Versace να διατηρεί τότε το υπόλοιπο 80%.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, η Ντονατέλα έκανε λόγο για μία «υπέροχη στιγμή που επιτρέπει στην Versace να αγγίξει την πλήρη δυναμική της». 

«Η Ντονατέλα θα εξακολουθήσει να οδηγεί το δημιουργικό όραμα του οίκου», διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Michael Kors, Τζον Άιντολ. 

Ο Άιντολ είπε ότι η Versace αντιπροσωπεύει την επιτομή της ιταλικής μόδας και πολυτέλειας και η εξαγορά του οίκου από την αμερικανική εταιρεία αποτελεί ορόσημο. 

Ο Michael Kors, που μετονομάζεται τώρα σε Capri Holdings, σκοπεύει να αυξήσει κατά 50% τα σημεία πώλησης της Versace παγκοσμίως, από 200 που είναι σήμερα σε τουλάχιστον 300, στο άμεσο μέλλον. 


Ενισχύοντας την παραγωγή επώνυμων υποδημάτων και αξεσουάρ, ο Michael Kors ελπίζει να κάνει γρήγορα απόσβεση της μεγάλης επένδυσης, με αύξηση των κερδών από 35% έως και 60% σε αυτές τις πιο προσιτές (από τα ρούχα) κατηγορίες.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ