Πάνω από 7.000 υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για 28 θέσεις φύλακα στο Μουσείο του Πράδο

Πάνω από 7.000 υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για 28 θέσεις φύλακα στο Μουσείο του Πράδο Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις εξετάσεις την περασμένη Κυριακή για να αποτελέσουν έναν από τους 28 «εκλεκτούς» που θα επιλεγούν για να εργαστούν ως φύλακες στο Μουσείο του Πράδο. 

Κι αν ο αριθμός των υποψηφίων φαντάζει υπερβολικός, για την Ισπανία δεν είναι καν πρωτόγνωρος, καθώς το 2013 τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Το Μουσείο είχε προκηρύξει μόνο 11 θέσεις και συμμετείχαν στις εξετάσεις σχεδόν 19.000 υποψήφιοι. 

Τότε το Πράδο είχε χρειασθεί να νοικιάσει 60 αίθουσες διδασκαλίας από οκτώ σχολές του Πανεπιστημίου Complutense και το όλο κόστος ξεπέρασε τα 300.000 ευρώ.

Αυτή τη φορά, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να χρεώνουν 20 ευρώ εγγραφής, προκειμένου να συγκρατήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο τα έξοδα του διαγωνισμού, ενώ έκλεισαν τρεις σχολές και τα έξοδα δεν πρόκειται να φθάσουν τα 150.000 ευρώ.

Κύριο διακύβευμα για τους υποψηφίους στον διαγωνισμό πρόσληψης είναι ακαθάριστα έσοδα 22.300 ευρώ ετησίως, 14 μισθοί και όλα τα οφέλη που απορρέουν από το γεγονός ότι εργάζεται κανείς σε μία από τις καλύτερες θέσεις του Οργανισμού, «διότι χωρίς φρουρούς, δεν υπάρχει Πράδο».

Βέβαια, ο διευθυντής του θα κερδίσει 138.000 ευρώ το 2018, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης και για να καλύψει το συνολικό μισθολογικό κόστος το Μουσείο θα διαθέσει 22.7 εκατομμύρια ευρώ (ένα εκατ. περισσότερο από το 2017).

Το μουσείο απασχολεί 488 εργαζόμενους (μόνον ένας από αυτούς είναι δημόσιος υπάλληλος). Από αυτούς οι 378 είναι μόνιμο προσωπικό και οι 109 προσωρινοί. Οι περισσότεροι είναι γυναίκες (257) ενώ άνδρες είναι οι 230, σύμφωνα με τους ετήσιους ισολογισμούς του Μουσείου, που αποκαλύπτουν ότι η διοίκησή του κατόρθωσε να μειώσει κατά 40 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες κατά τον πρώτο χρόνο της διοίκησής του από τον Μιγέλ Φαλόμιρ, τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση την τελευταία δεκαετία με διευθυντή τότε τον Μιγέλ Θουθάγα.

Ο διευθυντής, σε συνέντευξή του στην El Pais, υπερηφανεύεται πως «η κρατική συνεισφορά καλύπτει μόνο το 60% των δαπανών του προσωπικού» και πως «δεν υπάρχει άλλος κρατικός θεσμός που το δημόσιο δεν καλύπτει το 100% της μισθοδοσίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, El Pais

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM