Επεκτείνεται η κρίση της φράουλας - Φρούτα με κρυμμένες βελόνες εντοπίστηκαν και στη Νέα Ζηλανδία

Επεκτείνεται η κρίση της φράουλας - Φρούτα με κρυμμένες βελόνες εντοπίστηκαν και στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
Πηγή: Facebook/JOSHUA GANE
0

Η υπόθεση με τις κρυμμένες βελόνες μέσα σε φράουλες, που προκάλεσε πανικό στην Αυστραλία, επεκτάθηκε τώρα και στη Νέα Ζηλανδία. 

Η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Countdown στη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε σήμερα ότι σε ένα κατάστημά της στο Όκλαντ εντοπίστηκαν βελόνες για ράψιμο σε παρτίδα φράουλες από την Αυστραλία. Πρόσθεσε επίσης ότι αποσύρει τη συγκεκριμένη μάρκα. 


Τα φρούτα, που προέρχονται από την πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, διανεμήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλα τα καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας στη Νέα Ζηλανδία και μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένα περιστατικό με βελόνες.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας την ασφάλεια των τροφίμων», δήλωσε εκπρόσωπος της Countdown σε ανακοίνωσή του.

«Οι πελάτες μπορούν να επιστρέφουν στα καταστήματα τις φράουλες της μάρκας Choice που ενδέχεται να έχουν αγοράσει προκειμένου να μην ανησυχούν και θα αποζημιωθούν», πρόσθεσε.

Η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ συνέστησε μάλιστα στους καταναλωτές να κόβουν τις φράουλες και άλλα φρούτα από την Αυστραλία προτού τα καταναλώσουν.

Στην Αυστραλία η αστυνομία έχει καταγράψει περίπου 100 περιστατικά με βελόνες σε φρούτα, μετά το πρώτο περιστατικό στην πολιτεία Κουίνσλαντ.

Εξάλλου ο αυστραλιανός κολοσσός σούπερ μάρκετ Woolworths απέσυρε πριν τρεις ημέρες προσωρινά από τα ράφια του βελόνες για ράψιμο ως «προληπτικό μέτρο».

Πολλές ποικιλίες φράουλας αποσύρθηκαν από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ έχει ξεκινήσει και εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει αυστηρότερες ποινές σε όσους συλλαμβάνονται για δολιοφθορά σε προϊόντα διατροφής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM