Εκτελέστηκε η νταντά που έκαψε μία μητέρα και τρία παιδιά μέσα στο σπίτι τους στην Κίνα

Εκτελέστηκε η νταντά που έκαψε μία μητέρα και τρία παιδιά μέσα στο σπίτι τους στην Κίνα Facebook Twitter
0

Μία γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως νταντά, εκτελέστηκε στην Κίνα, καθώς καταδικάστηκε για εμπρησμό που προκάλεσε τον θάνατο μίας μητέρας και των τριών παιδιών της στην πόλη Hangzhou.

Η 35χρονη Mo Huanjing είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, φέρεται να είχε υψηλά χρέη λόγω τζόγου. Ήλπιζε ότι θα «έσωζε» την οικογένεια από τη φωτιά που έβαλε η ίδια και στη συνέχεια θα τους έπειθε να της δανείσουν περισσότερα χρήματα.

Αντ' αυτού όμως, η πυρκαγιά στο διαμέρισμα, που βρισκόταν στον 18ο όροφο πολυκατοικίας, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η Zhu Xiaozhen και τα τρία παιδιά της, ηλικίας 6, 9 και 11 ετών.

Ο σύζυγος της και πατέρας των παιδιών, Lin Shengbin, βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι όταν σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, τον Ιούνιο του 2017.

Η Mo Huanjing έβαλε τη φωτιά στο σαλόνι, χρησιμοποιώντας έναν αναπτήρα. Η ίδια κατάφερε να γλιτώσει.

Η είδηση της εκτέλεσης της 35χρονης προκάλεσε πολλά σχόλια στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo (το αντίστοιχο Twitter της Κίνας). Ο Lin Shengbin έγραψε στον λογαριασμό του, που έχει 2,6 εκατ. followers, ότι «Η σατανική Mo Huanjing τελικά εκτελέστηκε».

«Ακούγοντας τα νέα, δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Τηλεφώνησα στους γονείς μου. Η μητέρα μου έκλαψε και είπε πως όλοι περίμεναν πολύ για αυτή την ημέρα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε πως παρότι αισθάνεται ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη, «ο δρόμος στη συνέχεια θα είναι ακόμη δυσκολότερος», και ανάρτησε μία φωτογραφία με τους τάφους της συζύγου και των παιδιών του.

Περισσότεροι από 108.000 χρήστες σχολίασαν την ανάρτηση στο Weibo, πολλοί εκ των οποίων ανέφεραν πως επίσης έκλαψαν.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη στην Κίνα, εν μέρει επειδή υπήρχαν αναφορές ότι οι πυροσβέστες άργησαν να ανταποκριθούν όταν ξέσπασε η φωτιά.

Η πυροσβεστική υπηρεσία αρνήθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για χαμηλή πίεση του νερού και σημειώνοντας ότι το κτίριο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Η τραγική φύση του εγκλήματος υιοθετήθηκε επίσης ως επιχείρημα από τους υποστηρικτές της θανατικής ποινής.

Η Κίνα πιστεύεται ότι εκτελεί περισσότερους ανθρώπους ετησίως από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, όμως διατηρεί μυστικοπάθεια σχετικά με τον αριθμό. Η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για χιλιάδες εκτελέσεις - περισσότερες από το σύνολο των εκτελέσεων που πραγματοποιούνται σε όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ