Η Λεπέν χρειάζεται ψυχίατρο - Απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης

Η Λεπέν χρειάζεται ψυχίατρο - Απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης Facebook Twitter
2

Η γαλλική δικαιοσύνη παρέπεμψε τη Μαρίν Λεπέν για ψυχιατρική εξέταση, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με την ανάρτηση στο Twitter φωτογραφιών από φρικαλεότητες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς εξέφρασε την οργή της για αυτή την εξέλιξη. «Είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό το καθεστώς αρχίζει αληθινά να προκαλεί φόβο», έγραψε στο Twitter, δημοσιοποιώντας παράλληλα τη δικαστική απόφαση.

Η απόφαση φέρει ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε από τη δικαστικό που διεξήγαγε την έρευνα σε βάρος της Λεπέν, με την κατηγορία της «διανομής βίαιων εικόνων». Με αυτή, η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο FN) παραπέμπεται για ψυχιατρική εξέταση «μέσα στις συντομότερες προθεσμίες».

Η εξέταση έχει κυρίως στόχο να επιβεβαιωθεί «αν (η Λεπέν) είναι σε θέση να καταλάβει αυτά που λέγονται και να απαντήσει στις ερωτήσεις» και αν «η παράβαση για την οποία κατηγορείται σχετίζεται με πραγματικά ή βιογραφικά στοιχεία της ενδιαφερομένης».

«Πίστευα πως μου είχαν συμβεί όλα: ε, λοιπόν, όχι! Επειδή κατήγγειλα τις φρικαλεότητες του Νταές με μηνύματα στο Twitter, η "δικαιοσύνη" με υποβάλλει σε ψυχιατρική εξέταση! Μέχρι πού θα φθάσουν;!», έγραψε σήμερα η Λεπέν στο Twitter.

Σημειώνεται πως στις 16 Δεκεμβρίου 2015 η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς είχε αναρτήσει τις επίμαχες φωτογραφίες από φρικαλεότητες του ISIS στο Twitter, ως απάντηση στον δημοσιογράφο Ζαν-Ζακ Μπουρντέν, τον οποίο κατηγορούσε ότι «έκανε έναν παραλληλισμό» ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και το Εθνικό Μέτωπο (FN).

Η Λεπέν έκανε λόγο για «απαράδεκτη παρεκτροπή» και για «αποτρόπαιες δηλώσεις» και, αναφέροντας τον δημοσιογράφο, ανήρτησε στον λογαριασμό της τις τρεις φωτογραφίες με το κείμενο «Αυτό είναι το Νταές!».

Οι φωτογραφίες εικόνιζαν έναν σύρο στρατιώτη να συνθλίβεται ζωντανός κάτω από τις ερπύστριες άρματος μάχης, έναν ιορδανό πιλότο να καίγεται ζωντανός μέσα σ' ένα κλουβί και μια φωτογραφία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ με το σώμα του αποκεφαλισμένο και το κεφάλι τοποθετημένο στην πλάτη.

Έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους, οι αναρτήσεις αυτές προκάλεσαν αμέσως την κατακραυγή των πολιτικών, αλλά και των πολιτών. 

Η εισαγγελία της Ναντέρ άρχισε την ίδια μέρα έρευνα για «διανομή βίαιων εικόνων», αφότου ο τότε υπουργός Εσωτερικών είχε επισημάνει τις φωτογραφίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ