Στο Βερολίνο, για ειδική θεραπεία, μεταφέρθηκε ο 30χρονος Ρώσος ακτιβιστής των Pussy Riot, Πιότρ Βερζίλοφ, ο οποίος εκτιμάται ότι δηλητηριάστηκε στη Μόσχα.

 

Ο ακτιβιστής έχασε την όρασή του και τη δυνατότητά του να μιλάει μετά από ύποπτη επίθεση με δηλητήριο την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη μετά την άφιξή του στο Βερολίνο για περαιτέρω νοσηλεία, σύμφωνα με μία ακτιβίστρια της ομάδας Pussy Riot.

 

Έμεινε για αρκετές ημέρες στην εντατική μέχρι να καταφέρει να ανακτήσει τις αισθήσεις του την Παρασκευή, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Meduza.

 

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ, μεταφέρθηκε στο Βερολίνο με ειδικό αεροσκάφος-ασθενοφόρο, αργά το βράδυ του Σαββάτου μέσω μιας ειδικής αποστολής του Ιδρύματος Κινηματογράφου για την Ειρήνη, ο ιδρυτής του οποίου υποστηρίζει την ομάδα των Pussy Riot.

 

Μια ακτιβίστρια που έφτασε μαζί του, δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild ότι ο Βερζίλοφ δηλητηριάστηκε σκοπίμως είτε για λόγους εκφοβισμού είτε για να δολοφονηθεί

 

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ είναι ένα από τα μέλη των Pussy Riot που εισέβαλαν στο γήπεδο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

 

Αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία μετά την ακροαματική διαδικασία σε ρωσικό δικαστήριο με κατηγορούμενη την ακτιβίστρια Βερόνικα Νικούλσινα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

 

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ ήταν παντρεμένος με την Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, επίσης μέλος των Pussy Riot , η οποία καταδικάστηκε το 2012 σε φυλάκιση δύο ετών για παράσταση σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.