Επιμένει η Ρωσία: Εάν χρειαστεί, θα συνεχίσουμε τους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ

Επιμένει η Ρωσία: Εάν χρειαστεί, θα συνεχίσουμε τους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ Facebook Twitter
0

Πως η Μόσχα θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, εάν χρειαστεί δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως η χώρα του θα δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι άμαχοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. 

Ο Λαβρόφ, ο οποίος μίλησε στο Βερολίνο, δήλωσε ότι η ρωσική αεροπορία θα βομβαρδίσει εγκαταστάσεις των τρομοκρατών στις οποίες κατασκευάζονται όπλα, αλλά παράλληλα η Μόσχα θα ενθαρρύνει τις συμφωνίες συμφιλίωσης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε από την πλευρά του πως η Τουρκία εργάζεται για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στην ανταρτοκρατούμενη βορειοδυτική Συρία και είναι έτοιμη για συνεργασία εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή Ιντλίμπ. 

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πακιστανό ομόλογό του, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα μιλήσει τη Δευτέρα για το θέμα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τους ηγέτες του Ιράν και της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη, όμως δεν μπόρεσε να αποσπάσει μια δέσμευση για κατάπαυση του πυρός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM