Δεκάδες εκρήξεις από διαρροή αερίου στη Μασαχουσέτη - Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες

Δεκάδες εκρήξεις από διαρροή αερίου στη Μασαχουσέτη - Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες Facebook Twitter
EPA/CJ GUNTHER
0

Δεκάδες εκρήξεις και πυρκαγιές συγκλόνισαν την Πέμπτη τρεις κοινότητες βόρεια της Βοστώνης, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 12 τραυματίστηκαν, ενώ εκατοντάδες άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Οι εκρήξεις εκτιμάται πως προκλήθηκαν από ρήγμα και διαρροή σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου. 

Οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ, ανέφερε η αστυνομία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Οι εκρήξεις και οι φωτιές προκάλεσαν καταστροφές σε δεκάδες σπίτια και άλλα κτίρια, με τους πυροσβέστες σχεδόν 50 σταθμών να αποδύονται για ώρες σε μια κούρσα με τον χρόνο, τρέχοντας από τη μια φωτιά στην επόμενη, ενώ εργαζόμενοι στην εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής αερίου έσπευσαν να κλείσουν τις παροχές και να διακόψουν την ηλεκτροδότηση για να προλάβουν νέες καταστροφές.

Αστυνομικοί με τηλεβόες κινούνταν από δρόμο σε δρόμο καλώντας τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Λόρενς ανακοίνωσε νωρίτερα πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά διευκρινίζοντας ότι ένας από τους τραυματίες διακομίστηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον ένας πυροσβέστης.

Αιτία της καταστροφής εκτιμάται πως ήταν η «υπερβολική πίεση σε αγωγό αερίου» της Columbia Gas, σύμφωνα με τον Μάικλ Μάνσφιλντ, επικεφαλής της πυροσβεστικής του Άντοβερ.


Η Columbia Gas, θυγατρική της γιγαντιαίας εταιρείας NiSource Inc, είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως θα έκανε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της. Δεν είναι σαφές αν οι εργασίες αυτές συνδέονται με όσα συνέβησαν στις τρεις κοινότητες, που βρίσκονται περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Βοστώνης.


Μια ομάδα ερευνητών της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) θα μεταβεί στην περιοχή σήμερα [Παρασκευή] το πρωί, γνωστοποίησε η υπηρεσία μέσω Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ