Γκουτέρες: Οι ΗΠΑ χάνουν την επιρροή τους στη διεθνή σκηνή και αυτό είναι επικίνδυνο

Γκουτέρες: Οι ΗΠΑ χάνουν την επιρροή τους στη διεθνή σκηνή και αυτό είναι επικίνδυνο Facebook Twitter
0

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εκτίμησε πως οι ΗΠΑ χάνουν την επιρροή τους στη διεθνή σκηνή. 

«Πιστεύω ότι η ήπια ισχύς των ΗΠΑ... μειώνεται την παρούσα στιγμή», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο The Atlantic.

Αυτό, όπως υποστήριξε, είναι επικίνδυνο, καθώς δεν «υπάρχει τρόπος να επιλυθούν τα περισσότερα από τα προβλήματα του κόσμου χωρίς» τις ΗΠΑ.

Ο Γκουτέρες δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με την κυβέρνηση του οποίου ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κάνει προσπάθειες να διατηρήσει μια σχέση συνεργασίας.

Πιστός υπέρμαχος της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, ο Γκουτέρες χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή «τη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας» και τόνισε ότι θα ασκήσει πιέσεις στους παγκόσμιους ηγέτες για το ζήτημα αυτό στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, που θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM