Ο Δαλάι Λάμα παίρνει θέση για το προσφυγικό: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους

Ο Δαλάι Λάμα παίρνει θέση για το προσφυγικό: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους Facebook Twitter
28

«Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Δαλάι Λάμα, σημειώνοντας πως οι πρόσφυγες θα πρέπει εν ευθέτω χρόνω να επιστρέψουν στα σπίτια τους «για να ανοικοδομήσουν τις χώρες τους».

Μιλώντας σε ένα συνέδριο στο Μάλμε της Σουηδίας, που φιλοξενεί μια σημαντική κοινότητα μεταναστών, ο Δαλάι Λάμα υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη είναι «ηθικά υπεύθυνη» σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας «σε έναν πρόσφυγα η ζωή του οποίου απειλείται πραγματικά». 

«Δεχτείτε τους, βοηθήστε τους, εκπαιδεύστε τους... Αλλά στο τέλος, θα πρέπει να αναπτύξουν τη δική τους χώρα», είπε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού.

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», συνέχισε ο 83χρονος Δαλάι Λάμα, εκτιμώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στους πρόσφυγες να καταλάβουν ότι τελικά θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον της δικής τους χώρας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξή της.

Ο Δαλάι Λάμα εγκατέλειψε το 1959 το Θιβέτ και ζει εξόριστος στην Ινδία, μετά την καταστολή της εξέγερσης στη χώρα του από τις κινεζικές δυνάμεις. Το 1989 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
"οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στους πρόσφυγες να καταλάβουν ότι τελικά θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον της δικής ΤΟΥΣ χώρας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξή της"Είπε ο Δαλάι Λάμα που εγκατέλειψε το 1959 το Θιβέτ και ζει εξόριστος στην Ινδία....(Κάτι χάνω μάλλον...)
Έχετε χάσει την κατάληψη του Θιβέτ από την Κίνα...Αν αποχωρήσουν οι Κινέζοι από το Θιβέτ τότε θα μπορέσει και αυτός να επιστρέψει στην πατρίδα του... Πιστεύω να γνωρίζετε τι τύχη έχουν στο Κινεζικό κράτος οι αντιφρονούντες...
@ Χαμενη ΚαλτσαΔε χανεις τιποτα, οι αλλοι δε θελουν να δουν. Που θα ελθει. Οι κλιματικες αλλαγες που επεφαιρε η δικη μας "αναπτυξη", το ξεζουμισμα των λεγομενων ανερχομενων οικονομιων που πληρωνουν και ζουν ακομα στα καταλοιπα της δυτικη αποικιοκρατιας γεννησαν το κυμα μεταναστευσης που διστυχως πλητει και χωρες που δεν ειχαν αναμιξη.
Μίλα για τις ενοχές των Γάλλων ή των Πορτογάλων.Εδώ έχουμε υπάρξει αποικία Ασιατών για 4-5 αιώνες. Μην τα γυρνάμε τούμπα γιατί κολλάει στον μύθο της αριστερότροπης φιλολογίας. Ούτε 100 χρόνια δεν έχουμε από την ενότητα της σημερινής ελληνικής επικράτειας.Μας ξεζούμισαν οικονομικά, πληθυσμιακά, πολιτισμικά και θα έχω και τύψεις από πάνω;Η αυτοδιάθεση των λαών δημιουργεί το λογικό επόμενο της αυτοδιάθεσης των κατοίκων των ηπείρων. Η Ευρώπη στους Ευρωπαίους. Τι σε ενοχλεί σε αυτό; Ή θες να επιστρέψουμε στην εποχή που ο καθένας έκανε ό,τι του επέτρεπαν οι δυνάμεις του;
Ο άνθρωπος λέει τα αυτονόητα.Να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα, να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν ικανότητες να ανοικοδομήσουν τις χώρες τους. Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να εποικήσει την Ευρώπη.
Eπειδη το σχόλιό σου αναφέρεται στην αποικιοκρατία. Την επικροτείς και θέλεις να εποικισθεί η Ευρώπη απο τα πρωην θύματα της αποικιοκρατίας για να κάνουν στους Ευρωπαίους ότι έκαναν οι Ευρωπαίοι στους παππούδες τους; Πιο μισάνθρωπος πεθαίνεις! Και ακόμα και έτσι να είναι, τί σχέση έχουν χώρες όπως η Ελλάδα, η Αυστρία, η Πολωνία ή η Ουγγαρία με αυτή την ιστορία; Μήπως είχαμε αποικίες και δεν το ξέρουμε;
Για το ποιος καταστρεφει μια χωρα και προσπαθει να αφανισει εναν λαο, το βλεπουμε 70 χρονια τωρα : F18 και βομβες ακριβειας εναντι σφεντονων ! Αλλα ο Δαλα'ι' Λαμα μπορει να δει μοναχα μεχρι τον τοιχο του κι οσο του επιτρεπει η μυτη του.
@johnzikΕιμαι δηλωμενος φιλος του Ισραηλ, αυτο δε σημαινει οτι συμφωνω με την εσωτερικη πολιτικη αυτης της κυβερνησης. Αλλο πολιτικη τοποθετηση κι αλλο φυλετικη εξαφανιση, για μενα τουλαχιστον.
@ Βεβαίως. Το σχόλιό μου αναφερόταν στο σχόλιο του ΣΦ, αλλά μάλλον ισχύει και για σας. @ΣΦ. Το επιχείρημα F18 εναντίον σφεντόνων αγνοεί τα λαγούμια και τις ρουκέτες της Χαμάς που οι Παλαιστίνιοι της Γάζας την ψήφισαν παρόλο (ή επειδή) στο καταστατικό της μιλάει για εξολόθρευση των Εβραίων όπου γης.
Η Χαμας ειναι στρατιωτκα και δημογραφικα προσκοποι μπροστα στο λαο και τον στρατο του Ισραηλ. Καποιοι, μαλιστα, λενε οτι η Χαμας ειναι δημιουργημα του για να διαιρεσει τους παλαιστινιους σε μεν ( Φαταχ ) και δε.
@ΣΦ. Πάντως το Ισραήλ, παρόλη την υπεροπλία του, δε φαίνεται να τα καταφέρνει και τόσο καλά με τη γενοκτονία των Παλαιστινίων δεδομένου ότι ο πληθυσμός τους αυξάνεται σταθερά. Μήπως, λέω εγώ τώρα, ο σκοπός του ΔΕΝ είναι να τους εξολοθρεύσει; Και φαντάζεστε τι θα γινόταν αν την υπεροπλία είχαν οι Παλαιστίνιοι; Για πόσο διάστημα θα υπήρχε το κράτος του Ισραήλ; Εκτός κι αν σας γοητεύουν τόσο οι Ισλαμιστές...
Ευκολα κ ρηχα επιχειρηματα και μαλιστα εκ του ασφαλους. Φαντασιοπληκτη υποθεση, τελος η κλασσικη νοοτροπια εβραιου να θελει να διαιρει χριστιανους ελληνες με ισλαμιστες ( τουρκους, παλαιστινιους κοκ ) για να κερδιζει με εμμεσο τροπο. 1 ) Η υπεροπλια του Ισραηλ ( ενα επιστεμικο αντικειμενικο δεδομενο ) και η ολοκληρωτικη του κυριαρχια στις ζωες των παλαιστινιων ( γενοκτονια του 48, παρανομη επεκταση οικισμων στα κατεχομενα, ψυχολογικη εκμεταλευση της "σκανδαλης του θυμου"του αμορφωτου παλαιστινιου"για δημιουργια βιας απο μερους του με απωτερο σκοπο πολιτικο κερδος και ενα σωρο αλλες παραβιασεις για την συνεχη καταπατηση γης ) δεν εχει να κανει τιποτα με την υπεργεννητικοτητα που χαρακτηριζει το παλαιστινιακο γκετο. Επιπροσθετα, το Ισραηλ κερδιζει με την μη ολικη εξολοθρευση των παλαιστινιων, κερδιζει με το γεγονος οτι για δεκαετιες τρεναρει την δημιουργια ειρηνης ( γιατι βγαζει πολλα λεφτα και πολιτικο κερδος χρησιμοποιοντας την υποσχεση ειρηνης με τους παλαιστινιους ως επιχειρημα διευθετησης ειρηνης με τους γειτονες του, στους αμερικανους ( Πολ Γουολφοβιτζ μπροστα σε 100.000 εβραιους στην Ουασιγκτον το 2003 : " ας τελειωσουμε με τον Σανταμ πρωτα και μετα θα κανουμε ειρηνη στην Παλαιστινη" ( ειχε γιουχα'ιστει απο το εβρα'ι'κο ακρωατηριο )). Το ιδιο πιστευουν τελευταια εγκριτες εφημεριδες του κοσμου, η New York Review of Books μεταξυ αυτων...Τελος η υποθεση για το αν οι παλαιστινιοι ειχαν την υπεροπλια ειναι τοσο εξωπραγματικη και μη-ειλικρινης που δε δικαιολογει σε καμια περιπτωση το εβρα'ι'κο επιχειρημα για "μη-ανοχη στην αδυναμια." Ειναι μικροπρεπης, ιδιαιτερως αλαζονικη αν οχι ξεκαθαρα υβριστικη και προς τον παλαιστινιακο λαο και προς εναν ελληνα συμπατριωτη σου.
@ΣΦ. Για το τι θα έκαναν οι Παλαιστίνιοι στους Εβραίους αν είχαν υπεροπλία το γράφει καθαρά στο καταστατικό της η Χαμάς. Εγώ δεν κάθομαι να γράφω σεντόνια με συνομωσιολογίες. Άμα σας προσβάλλει η διαφορετική άποψη, να μη σχολιάζετε.
@johnzik 14.9.2018 | 18:23 . Οχι μονο δε με προσβαλει η διαφορετικη αποψη, αλλα την επιδιωκω και την σεβομαι. Αυτο που με προσβαλει ειναι η αποψη που μου υποβιβαζει την νοημοσυνη. Η κυνικη αποψη και το ευκολο επιχειρημα. Οχι μονο λοιπον, η Χαμας δεν ειναι ενας κινδυνος για το Ισραηλ, αλλα ειναι το Ισραηλ που συστηματικα χτυπα σε ολα τα επιπεδα ( στρατιωτικα, κοινωνικα, επικοινωνιακα κοκ την απλη παλαιστινια, και με την παρανομη επεκταση των εβραικων οικισμων στα κατεχομενα τεμαχιοποιει την παλαιστινιακη γη για να αφανισει καθε ελπιδα για ενα μελλοντικο παλαιστινιακο κρατος. Οσο για τις συνομωσιολογιες που αναφερεις, απλα επαναλαμβανω στοιχεια απο εφημεριδες και βιβλια γραμμενα κυριως απο εβραιους, οπως στους NY Times, NY Review, Nation κλπ. Επιπροσθετα - αν διαβαζεις τον ελληνικο τυπο, ισως να θυμασαι τον τιτλο της Ελευθεροτυπιας για την συγκεντρωση 100.000 εβραιων στην Ουασιγκτον με κυριο ομιλιτη τον αρχιτεκτονα του πολεμου στο Ιρακ, Πολ Γουολφοβιτζ...." ΔΟΛΩΜΑ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ".Αρκετα με το παραμυθι του αδυναμου Ισραηλ.
@ΣΦ. Το Ισραήλ δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι Παλαιστίνιοι, που δε θα το καταλάβουν ποτέ, δεν τους αφήνει ο θηριώδης αντισημιτισμος τους, τόσο πιο γρήγορα θα βρεθεί λύση. Που αμφιβάλλω αν θέλουν λύση, μια και έχουν εσωτερικεύσει τόσο πολύ το ρόλο του γκρινιάρικου θύματος που τους έχει βαρεθεί το Σύμπαν και κυρίως οι άλλοι Αραβες. Κατά τα άλλα, εσείς μιλάτε για ακινδυνες Χαμάς, αλλά εγώ προσβάλλω τη νοημοσύνη σας. I am not impressed by your performance που λέει και ο Ζορζ Σενπιέρ με γαλλική προφορά.