Πρόβλημα για τους Ολυμπιακούς του 2020 οι φυσικές καταστροφές που πλήττουν την Ιαπωνία

Πρόβλημα για τους Ολυμπιακούς του 2020 οι φυσικές καταστροφές που πλήττουν την Ιαπωνία Facebook Twitter
1

Οι υψηλοί κίνδυνοι φυσικών καταστροφών στην Ιαπωνία, έπειτα από ένα θανατηφόρο τυφώνα και έναν σεισμό, έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον προγραμματισμό για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020.

Η δυτική Ιαπωνία «χτυπήθηκε» την περασμένη εβδομάδα από τον ισχυρότερο τυφώνα που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 25 χρόνια και αμέσως μετά ήρθε ο σεισμός για να παραλύσει το μεγαλύτερο νησί Χοκάιντο, στα βόρεια της Ιαπωνίας, αφήνοντας πίσω του 40 νεκρούς.

Η Ιαπωνία επλήγη επίσης το καλοκαίρι από υψηλές θερμοκρασίες με αρκετούς νεκρούς, αλλά και καταρρακτώδεις βροχές τον Ιούλιο, που προκάλεσαν μεγάλες κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Ο συντονιστής της διοργάνωσης και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τζον Κόουτς, παραδέχθηκε ότι οι δύο καταστροφές μόλις πριν από μία εβδομάδα «αποτέλεσαν ένα πλήγμα για τον πραγματικό έλεγχο των δυσκολιών σχεδιασμού στους ήδη εξαιρετικά περίπλοκους Αγώνες, λόγω του μεγάλου αριθμού αθλημάτων και αγωνισμάτων».

Ο Κόουτς, ο οποίος βρέθηκε στο Τόκιο για μια διήμερη συνάντηση με την οργανωτική επιτροπή, δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο, με τον οποίο διαμορφώνονται τα πράγματα στο αγωνιστικό μέρος, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης για το τελευταίο κομμάτι του αγωνιστικού προγράμματος, που αφορά στην κολύμβηση.


Έτσι, οι τελικοί θα διεξάγονται στο πρωινό πρόγραμμα της διοργάνωσης και οι προκριματικοί το απόγευμα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της ιαπωνικής ομοσπονδίας κολύμβησης που εξέφρασε την απογοήτευσή της, επειδή οι τηλεθεατές της χώρας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε «πραγματικό» χρόνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια