Το Βιετνάμ ζητά από τους κατοίκους του Ανόι να σταματήσουν να τρώνε κρέας σκύλου και γάτας

Το Βιετνάμ ζητά από τους κατοίκους του Ανόι να σταματήσουν να τρώνε κρέας σκύλου και γάτας Facebook Twitter
EPA/LUONG THAI LINH
0

Αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, ζητούν από τους κατοίκους να σταματήσουν να τρώνε κρέας σκύλου.

Η Επιτροπή του Λαού του Ανόι -εκτελεστικό όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης- επισήμανε ότι η πρακτική αυτή μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα της πόλης ως μίας «πολιτισμένης και σύγχρονης πρωτεύουσας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κατανάλωση κρέατος σκύλου μπορεί να οδηγήσει στη διάδοση ασθενειών όπως η λύσσα και η λεπτοσπείρωση.

Σημειώνεται πως περισσότερα από 1.000 καταστήματα στο Ανόι πωλούν ακόμα κρέας σκύλου και γάτας.

Η Επιτροπή παρότρυνε επίσης τους κατοίκους να σταματήσουν να τρώνε κρέας γάτας, το οποίο αν και είναι λιγότερο δημοφιλές παραμένει ακόμα διαθέσιμο. Υπογράμμισε επιπλέον το γεγονός πως πολλά από τα ζώα αυτά σκοτώθηκαν βάναυσα.

Υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 490.000 σκύλοι και γάτες στο Ανόι - το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι κατοικίδια ζώα.

Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων στο Βιετνάμ αποδοκιμάζει την κατανάλωση κρέατος σκύλου, ωστόσο η πρακτική αυτή εξακολουθεί να παραμένει μία «πολύ βαθιά ριζωμένη συνήθεια», σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του BBC, Linh Nguyen.

Πολλοί ήταν εκείνοι που καλωσόρισαν στα social media την κίνηση της Επιτροπής, όμως ορισμένοι άλλοι υποστήριξαν πως πρόκειται για μία συνήθεια που δεν μπορούν να σταματήσουν εύκολα πολλοί Βιετναμέζοι.

Μάλιστα, ένας χρήστης του Facebook, ο Dang Ngoc Quang, ισχυρίστηκε ότι η κατανάλωση του συγκεκριμένου κρέατος δεν πρέπει να απαγορευθεί εντελώς, καθώς αυτό ισοδυναμεί με στέρηση της ελευθερίας.

Αντ' αυτού, πρότεινε την επιβολή ενός υψηλού φόρου για το κρέας σκύλου ή να επιτρέπεται η πώλησή του μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ