Ζάεφ: Η αποκάλυψη του WikiLeaks ένας ακόμα λόγος για «ναι» στο δημοψήφισμα

Ζάεφ: Η αποκάλυψη του WikiLeaks ένας ακόμα λόγος για «ναι» στο δημοψήφισμα Facebook Twitter
1

Η αποκάλυψη του WikiLeaks είναι ένας ακόμα λόγος οι πολίτες της ΠΓΔΜ να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Υπενθυμίζεται πως τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, που ήρθε στο φως μέσω της ιστοσελίδας WikiLeaks, καταδεικνύει πως η ηγεσία της ΠΓΔΜ ήταν πρόθυμη να δεχτεί την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από το 2008, με προϋπόθεση την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας - όπως ακριβώς έγινε στην συμφωνία των Πρεσπών.

Το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ MIA μεταδίδει πως ο Ζάεφ σημείωσε ότι πολλές κυβερνήσεις της χώρας του επιχείρησαν να βρουν λύση στο ονοματολογικό, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, στην οποία αναφέρεται το επίμαχο τηλεγράφημα.

«Πιστεύω πως τα στοιχεία [του τηλεγραφήματος] είναι ένας ακόμα λόγος να σταθούμε ενωμένοι και να διασφαλίσουμε το μέλλον της Μακεδονίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στις Πρέσπες επιβεβαιώθηκε η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, που ήταν «σημαντικός στόχος» της σκοπιανής διαπραγματευτικής ομάδας.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ