«Το φθινόπωρο ξεκινάμε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο» λέει ο Τσαβούσογλου

«Το φθινόπωρο ξεκινάμε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο» λέει ο Τσαβούσογλου Facebook Twitter
(EPA)
0

«Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και ήδη το υπουργείο Ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες» διαμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα, με τον «υπουργό Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες για τη γεώτρηση του φθινοπώρου.

«Εξασφαλίσαμε ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Ξεκινάμε τις γεωτρήσεις. Το υπουργείο Ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες, το φθινόπωρο μπορεί να ξεκινήσει η πρώτη γεώτρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε πως στο πρόσφατο παρελθόν η Τουρκία είχε προτιμήσει να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις. 

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «αν είναι να υπάρξει ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα, τότε να ξεκινήσουν».

Από την πλευρά του ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος γιατί υπάρχει «απόλυτη ταύτιση απόψεων με την Τουρκία. 

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ