Μαλαισία: Δύο γυναίκες καταδικάστηκαν επειδή επιχείρησαν να κάνουν σεξ σε αυτοκίνητο

Μαλαισία: Δύο γυναίκες καταδικάστηκαν επειδή επιχείρησαν να κάνουν σεξ σε αυτοκίνητο Facebook Twitter
EPA
0

Δύο γυναίκες από τη Μαλαισία καταδικάσθηκαν σε «παραδειγματική τιμωρία» με ραβδισμούς, επειδή επιχείρησαν να συνευρεθούν σεξουαλικά μεταξύ τους. 

Οι δικαστές της συντηρητικής πολιτείας του Τερενγκάνου, βρήκαν ένοχες τις γυναίκες για «απόπειρα ομοφυλοφιλικού σεξ μέσα σε αυτοκίνητο» και τις τιμώρησαν με βάση τον ισλαμικό θρησκευτικό κώδικα. 

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 32 ετών αντίστοιχα, δέχτηκαν τα χτυπήματα με ραβδί μέσα στη δικαστική αίθουσα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής τους, ενώπιον περίπου 100 ανθρώπων που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Σύμφωνα με ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναίκες της Μαλαισίας τιμωρούνται συστηματικά για μοιχεία και άλλα «υποτιθέμενα εγκλήματα» κατά τον νόμο της Σαρίας, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που δύο γυναίκες υποβάλλονται σε σωματική τιμωρία επειδή επιθύμησαν να συνευρεθούν μεταξύ τους. 

«Το θέαμα της τιμωρίας ήταν σοκαριστικό από μόνο του», δήλωσε στον Guardian η ακτιβίστρια Θιλάγκα Σουλαθίρεχ. «Αυτή η υπόθεση καταδεικνύει την υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Όχι μόνο για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αλλά για όλους τους πολίτες. Η σωματική τιμωρία μας επηρεάζει όλους». 

Η οργάνωση "Justice for Sisters" προειδοποιεί πως η ποινή αποτελεί ένα επικίνδυνο δεδικασμένο για τον θεσμικό περιορισμό της σεξουαλικής ταυτότητας των πολιτών. Πέραν των ραβδισμών, στις δύο γυναίκες επιβλήθηκε και πρόστιμο 800 δολαρίων. 

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους αγώνες των ΛΟΑΤΚΙ, Γκρέιμ Ρέιντ, έκανε λόγο για «ένα ακόμα χτύπημα στην κοινότητα», προειδοποιώντας πως η απόφαση των δικαστών θα υποδαυλίσει το υφιστάμενο κύμα ομοφοβίας στη Μαλαισία. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM