Λύθηκε το μυστήριο με το πλοίο φάντασμα που ξεβράστηκε στην Μιανμάρ

Λύθηκε το μυστήριο με το πλοίο φάντασμα που ξεβράστηκε στην Μιανμάρ Facebook Twitter
0

Οι αξιωματούχοι της Μιανμάρ ερευνούσαν ένα «πλοίο-φάντασμα» το οποίο μυστηριωδώς ξεβράστηκε κοντά στην περιοχή του Γιανγκόν αυτή την εβδομάδα και μάλλον βρήκαν την απάντηση που έψαχναν.

Το μεγάλο, άδειο και σκουριασμένο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Sam Ratulangi PB 1600, είχε ανακαλυφθεί από αλιείς την περασμένη εβδομάδα.

Στο πλοίο δεν βρέθηκε κανείς, νεκρός ή ζωντανός, και το μυστήριο της υπόθεσης είχε εξάψει την φαντασία πολλών, αν και το πιθανότερο σενάριο έμοιαζε να είναι η πειρατεία.

Όμως η τοποθεσία του πλοίου καταγράφηκε για τελευταία φορά σε ακτή της Ταϊβάν το 2009 και αυτή ήταν η πρώτη αναφερθείσα περίπτωση εγκαταλελειμμένου πλοίου που εμφανίζεται στα ύδατα της Μιανμάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Το μυστήριο μεγάλωνε...

Αλλά η λύση βρέθηκε καθώς το ναυτικό ανακοίνωσε πως όλα δείχνουν ότι το φορτηγό πλοίο ρυμουλκούταν με προορισμό έναν ειδικό χώρο στο Μπαγκλαντές όπου θα καταστρεφόταν.

Ωστόσο το πλήρωμα του ρυμουλκού φέρεται τελικά να εγκατέλειψε το πλοίο όταν ήρθε αντιμέτωπο με ισχυρή κακοκαιρία.

Η αστυνομία και οι ερευνητές αρχικά δεν μπορούσαν να βρουν κανένα στοιχείο για το πώς ένα τόσο μεγάλο πλοίο, χωρίς ναυτικούς ή αγαθά, είχε καταλήξει στη Μιανμάρ, αλλά μετά από καταθέσεις και μαρτυρίες εντόπισαν το πώς βρέθηκε να πλέει μόνο στη θάλασσα και να βρεθεί στη Μιανμάρ.

Οι αρχές διερευνούν περαιτέρω την υπόθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM