Σεισμός

Η Κίνα «ανοίγει πόλεμο» με τις εταιρίες video games για να καταπολεμήσει τη μυωπία στα παιδιά

Η Κίνα «ανοίγει πόλεμο» με τις εταιρίες video games για να καταπολεμήσει τη μυωπία στα παιδιά Facebook Twitter
0

Η Κίνα θέτει περιορισμούς στις εταιρίες ηλεκτρονικών παιχνιδιών προκείμενου να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών με μυωπία στη χώρα. 

Οι κινεζικές αρχές σχεδιάζουν, από τη μία, να ελέγξουν το αριθμό των κυκλοφοριών νέων video games στη χώρα, ενώ, από την άλλη, να θεσπίσουν μέτρα τα οποία θα περιορίζουν το χρόνο παιχνιδιού. 

Το πρόβλημα φαίνεται πως έχουν πάρει διαστάσεις στην Κίνα καθώς έκθεση του 2015 κατέδειξε πως 500 εκατομμύρια Κινέζοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. 

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, το κινεζικό υπουργείο παιδείας διαμήνυσε τα σχέδιά του να καταπολεμήσει τα προβλήματα όρασης των παιδιών. 

Όπως επισημαίνει σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε, οι κινεζικές αρχές θεωρούν πως η μυωπία οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση κινητών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών. 

Το φαινόμενο φαίνεται, όμως, πως δεν αγγίζει μόνο την Κίνα αλλά και άλλες ασιατικές χώρες, όπως την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα. 

Η Κίνα, ωστόσο, αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά πώλησης video games παγκοσμίως.

Ήδη από τη στιγμή της ανακοίνωσης των προθέσεων της κινεζικής πλευράς να περιορίσει τη βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνιδιών στη χώρα, οι μετοχές των εταιριών gaming άρχισαν να πέφτουν στο χρηματιστήριο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ