«Οι ηγέτες που δεν πιστεύουν πως υπάρχει κλιματική αλλαγή πρέπει να πάνε στο ψυχιατρείο» λέει ο πρωθυπουργός της Σαμόα

«Οι ηγέτες που δεν πιστεύουν πως υπάρχει κλιματική αλλαγή πρέπει να πάνε στο ψυχιατρείο» λέει ο πρωθυπουργός της Σαμόα Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Σαμόα δήλωσε πως η κλιματική αλλαγή είναι μια «υπαρξιακή απειλή για όλη την οικογένεια του Ειρηνικού και πρόσθεσε πως όποιος παγκόσμιος ηγέτης αρνείται στην ύπαρξη της «πρέπει να πάει στο ψυχιατρείο».

Ο Τουιλαέπα Σαϊλέλε, στη διάρκεια επίσκεψης του στο Σίδνεϊ, κατέκρινε τους ηγέτες που αρνούνται να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή σοβαρά. Αναφέρθηκε στην Αυστραλία, αλλά και την Ινδία, την Κίνα και τις ΗΠΑ, τις τρεις χώρες που  -όπως είπε- «είναι υπεύθυνες για όλη την καταστροφή». 

«Κάθε ηγέτης από αυτές τις χώρες που δεν πιστεύει πως υπάρχει κλιματική αλλαγή, θα έπρεπε να καταφύγει σε κάποιο ψυχιατρικό κατάστημα. Είναι τελείως ηλίθιο, θα έλεγα το ίδιο για κάθε ηγέτη από όλο τον κόσμο που λέει πως δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της μικροσκοπικής νησιωτικής χώρας του Ειρηνικού. 

Μιλώντας στο ινστιτούτο Lowy, λίγες μέρες πριν το φόρουμ των νησιών του Ειρηνικού, ο πρωθυπουργός της Σαμόα αποκάλεσε την κλιματική αλλαγή «τη μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών του Ειρηνικού.

Οι λαοί μας βλέπουν ήδη τις συνέπειες και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους, ειδικά τις μεγαλύτερες χώρες, ώστε να περιορίσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου. Όλοι ξέρουμε το πρόβλημα, όλοι ξέρουμε τις αιτίες, όλοι ξέρουμε τις λύσεις. Το μόνο που μένει είναι το πολιτικό θάρρος για τους ηγέτες να πουν στους λαούς τους: Πρέπει να κάνουμε αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα αλλιώς υπάρχει η βεβαιότητα της καταστροφής. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ