Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει ο πάστορας Μπράνσον

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει ο πάστορας Μπράνσον Facebook Twitter
0

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων (EΔΑΔ) θα προσφύγει ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, αν η τουρκική Δικαιοσύνη δεν τερματίσει τον κατ' οίκον περιορισμό του. 

Όπως δήλωσε στο Αl Jazeera ο δικηγόρος του, Ισμαήλ Τζεμ Χαλουβούρτ, «θα λάβουμε σύντομα επίσημη ειδοποίηση από την ποινική δικαιοσύνη στη Σμύρνη και στη συνέχεια θα έχουμε ένα μήνα για να προσφύγουμε ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου», προσθέτοντας ότι το «δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια» του Μπράνσον, και «το δικαίωμα να ταξιδεύει», έχουν παραβιαστεί.

«Αν δεν τον απαλλάξει το Συνταγματικό Δικαστήριο, θα πρέπει να παραπέμψουμε την υπόθεση στο ΕΔΑΔ, καθώς τα εσωτερικά ένδικα μέσα που μπορούμε να επιδιώξουμε θα εξαντληθούν», πρόσθεσε.

Στις 17 Αυγούστου, δικαστήριο στην δυτική επαρχία της Σμύρνης, απέρριψε έκκληση για απελευθέρωση του Μπράνσον, επιβεβαιώνοντας απόφαση που ελήφθη από κατώτερο δικαστήριο νωρίτερα την ίδια εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Al Jazeera 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM