Αντιδράσεις στην Αυστραλία για την απαγόρευση εισόδου στην Τσέλσι Μάνινγκ

Αντιδράσεις στην Αυστραλία για την απαγόρευση εισόδου στην Τσέλσι Μάνινγκ Facebook Twitter
(EPA)
1

Όχι στην είσοδο της Τσέλσι Μάνινγκ στην Αυστραλία αναμένεται να πει η κυβέρνηση της χώρας πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κάνουν λόγο για «πολιτικό κόλπο». 

Η Μάνινγκ επρόκειτο να συμμετάσχει σε συνέδριο στην Όπερα του Σίδνεϊ, καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις στη Μελβούρνη και το Μπρίσμπεϊν.

Η διεμφυλική πρώην στρατιωτικός Τσέλσι Μάνινγκ, μέχρι πρότινος Μπράντλεϊ Μάνινγκ, καταδικάστηκε το 2013 από αμερικανικό στρατοδικείο σε 35 χρόνια κάθειρξη επειδή διέρρευσε στον WikiLeaks περισσότερα από 700.000 διαβαθμισμένα έγγραφα σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η Μάνινγκ εξέτισε ποινή επτά ετών προτού της δώσει χάρη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει αποφύγει να σχολιάσει την υπόθεση, όμως το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε στον Τύπο ότι μπορεί να μην εγκρίνει την έκδοση βίζας σε πρόσωπα που έχουν «βεβαρημένο ποινικό μητρώο».

Η Σούζι Τζαμίλ, της οργάνωσης Think Inc που συντονίζει την επίσκεψη της Τσέλσι Μάνινγκ στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ότι έλαβε «μια γνωμοδότηση να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μη δοθεί» στην Μάνινγκ άδεια εισόδου στην Αυστραλία.

«Απογοητευτήκαμε βαθιά όταν ενημερωθήκαμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών υιοθέτησε αυτή την προσέγγιση», επεσήμανε η Τζάμιλ εξαίροντας «τις καταπληκτικές ιδέες» και «τις απόψεις» της Μάνινγκ που προχώρησε σε αλλαγή φύλου κατά τη διάρκεια της φυλάκισης της.

Η Think Inc «θα κάνει χρήση όλων των ένδικων μέσων» και ελπίζει ότι τελικά οι Αυστραλοί θα μπορέσουν «να ακούσουν τη Μάνινγκ να μιλά για ζωτικής σημασίας θέματα, όπως η εμπιστευτικότητα των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη και τα δικαιώματα των διεμφυλικών».

Μετά την περιοδεία της στην Αυστραλία η Τσέλσι Μάνινγκ πρόκειται να μεταβεί στη Νέα Ζηλανδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM