ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Νέα επίθεση Τραμπ στα social media: Σίγησαν εκατομμύρια ανθρώπους- Λογοκρισία

Νέα επίθεση Τραμπ στα social media: Σίγησαν εκατομμύρια ανθρώπους- Λογοκρισία Facebook Twitter
1

Κριτική στις εταιρίες social media από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τις κατηγόρησε πως «σίγησαν εκατομμύρια ανθρώπους», χωρίς αποδείξεις, μια πράξη που την θεωρεί λογοκρισία. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ανέφερε συγκεκριμένα social media, όμως η αντίδραση του αυτή έρχεται μετά την πρωτοβουλία του Facebook και του Τwitter να διαγράψουν εκατοντάδες λογαριασμούς που κατηγορούνται πως σχετίζονται με την ιρανική προπαγάνδα, ενώ το Facebook διέγραψε και μια καμπάνια που υπήρχαν υποψίες πως σχετίζεται με τη Ρωσία. 

«Οι κολοσσοί των social media σίγησαν εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό δε γίνεται να συμβεί ακόμα και αν σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε Fake News, όπως εκείνα του CNN, του οποίου η ακροαματικότητα είναι καταρρακωμένη. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τι είναι αλήθεια και τι όχι, χωρίς λογοκρισία», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. 

Τα σχόλια του Τραμπ έρχονται ενώ η βιομηχανία των social media αντιμετωπίζει τον ενδελεχή έλεγχο του Κογκρέσου για το πως χειρίζεται την προπαγάνδα ξένων χωρών.

Η έρευνα αυτή σχετίζεται και με την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικάνικες εκλογές του 2016, στην οποία, σύμφωνα με τις κατηγορίες, τα social media έπαιξαν σημαντικό ρόλο. 

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως οι εταιρίες social media ασκούν διακρίσεις κατά των συντηρητικών και ρεπουμπλικανικών απόψεων. 

Για την ώρα κάποιος εκπρόσωπος του Facebook ή του Twitter δεν έχει σχολιάσει την τοποθέτηση του Τραμπ. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ