Φίδια τσίμπησαν 15 αγρότες στην Ινδία - 2 νεκροί

Φίδια τσίμπησαν 15 αγρότες στην Ινδία - 2 νεκροί Facebook Twitter
0

Αυξάνονται οι επιθέσεις φιδιών σε αγρότες στην Ινδία. Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός έως τώρα.

Μόνο την Τετάρτη στην επαρχία της Ινδίας, Άντρα Πραντές, αναφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο 15 περιστατικά τσιμπήματος φιδιού. 

Δύο, μάλιστα, εξ αυτών υπέκυψαν στα τραύματά τους, με τις οικογένειες των θυμάτων να καταγγέλλουν τις αρχές πως υπάρχει έλλειψη αντίδοτου στο τσίμπημα φιδιού. 

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι αυξημένες επιθέσεις φιδιών οφείλονται στις μεγάλες πλημμύρες που έχουν πλήξει την Ινδία τον τελευταίο χρόνο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο της περιοχής έχουν καταγραφεί 267 περιπτώσεις τσιμπήματος από φίδι, ενώ μόνο τον Αύγουστο 109. 

Όπως, ωστόσο, παραδέχονται εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων, υπάρχει μεγάλη έλλειψη αντίδοτου σε τσίμπημα φιδιού στα νοσοκομεία της περιοχής. 

«Έχω πει πολλές φορές στους δασοφύλακες να μαζέψουν τα φίδια που βρίσκονται στην περιοχή γιατί γνωρίζω πως υπάρχει έλλειψη αντίδοτου» παραδέχτηκε σε ινδικό μέσο ο ιδρυτής του Snake Saviors, CH Kranthi. 

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, ωστόσο, αντέκρουσαν τις κατηγορίες, κατηγορώντας πως προπαγανδίζουν εναντίον της κυβέρνησης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ