Η γυναίκα του δράστη της επίθεσης στην Καταλονία ισχυρίζεται πως είχε αυτοκτονικές τάσεις και της είχε αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος

Η γυναίκα του δράστη της επίθεσης στην Καταλονία ισχυρίζεται πως είχε αυτοκτονικές τάσεις και της είχε αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος Facebook Twitter
EPA
1

Ο άνδρας που σκοτώθηκε χθες, κατά την επίθεσή του με μαχαίρι κατά μίας αστυνομικού σε αστυνομικό τμήμα της Καταλονίας, ήταν ομοφυλόφιλος και είχε τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με δηλώσεις της συζύγου του, που δημοσιεύονται στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 29χρονος Αμπντελουαχάμπ Ταΐμπ, αλγερινής καταγωγής, φώναξε το όνομα του Αλλάχ κατά την επίθεσή του τα ξημερώματα χθες σε αστυνομικό τμήμα της Κορνέγια ντε Λομπρεγκάτ, μία πράξη που χαρακτηρίσθηκε «τρομοκρατική επίθεση» από τις αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia και άλλα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η σύζυγός του, μία Ισπανίδα που ασπάστηκε το ισλάμ μετά την γνωριμία τους, δήλωσε στην καταλανική αστυνομία ότι ο σύζυγός της τής είχε εμπιστευθεί εδώ και δύο μήνες ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Αισθανόταν ντροπή, διότι αυτό είναι αντίθετο με την μουσουλμανική πίστη», πρόσθεσε.

Επιπλέον τής είχε ανακοινώσει πριν από δύο εβδομάδες την πρόθεσή του να χωρίσουν και η ίδια υποψιαζόταν ότι ο σύζυγός της ήθελε να αυτοκτονήσει.

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών και η καταλανική αστυνομία δεν θεσηθέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

Χθες, ο 29χρονος κτύπησε τα ξημερώματα το κουδούνι για να ανοίξει η πόρτα του αστυνομικού τμήματος και μόλις βρέθηκε στο εσωτερικό έβγαλε ένα «μεγάλα μαχαίρι» και όρμησε κατά των αστυνομικών με σαφή πρόθεση να σκοτώσει, σύμφωνα με εκπρόσωπο της καταλανικής αστυνομίας.

«Η αστυνομικός έκανε χρήση του όπλου της για να σώσει την ζωή της», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας φώναξε «Αλλάχ» και λέξεις που οι παρόντες αστυνομικοί δεν κατάλαβαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια