Ρουκέτες στην Καμπούλ την ώρα ομιλίας του προέδρου του Αφγανιστάν - Μαίνονται οι μάχες στην πόλη

Ρουκέτες στην Καμπούλ την ώρα ομιλίας του προέδρου του Αφγανιστάν - Μαίνονται οι μάχες στην πόλη Facebook Twitter
EPA/HEDAYATULLAH AMID
0

Πλήθος ρουκετών εκτοξεύθηκαν κατά της Καμπούλ και μάχες διεξάγονται στην πόλη, ενώ το Αφγανιστάν εξακολουθεί να περιμένει την απάντηση των Ταλιμπάν στην πρόταση του προέδρου Ασράφ Γάνι για εκεχειρία.

Τουλάχιστον δέκα ρουκέτες έπεσαν στην Αφγανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται στην περιοχή.

Ρουκέτες έπληξαν τη συνοικία των πρεσβειών στην Καμπούλ, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου της χώρας Ασράφ Γάνι με αφορμή την ισλαμική γιορτή Άιντ αλ-Άντχα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, με τον απολογισμό της επίθεσης να παραμένει μέχρι στιγμής αβέβαιος.

Οι ρουκέτες έπληξαν την περιοχή γύρω από το προεδρικό μέγαρο καθώς και τη συνοικία όπου βρίσκονται πολλές διπλωματικές αποστολές. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TOLOnews, η επίθεση σημειώθηκε στις 09.00 τοπική ώρα (07.30 ώρα Ελλάδας).

Άλλος δημοσιογράφος είδε στρατιωτικά ελικόπτερα να βάλλουν πυρά κοντά σε τέμενος της παλιάς πόλης της Καμπούλ, καθώς και ισχυρή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο στάδιο της πόλης.

«Ομάδα τρομοκρατών πήρε τον έλεγχο κτιρίου της Ρέκα Χάνα (παλιά πόλη) και εκτόξευσε ρουκέτες κατά της Καμπούλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται κατά των τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι μάχες διεξάγονται κοντά στο τέμενος, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει απολογισμό. «Η αστυνομία έχει αποκλείσει την ζώνη», πρόσθεσε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που εκδηλώθηκε την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής του Έιντ.

Το Αφγανιστάν περιμένει την απάντηση των Ταλιμπάν στην πρόταση του προέδρου Γάνι για τρίμηνη εκεχειρία.

Η Αφγανική κυβέρνηση έχει άρει πολλά τα εμπόδια για την ειρήνευση και απευθύνει έκκληση προς τους Ταλιμπάν «να προετοιμασθούν για ειρηνευτικές συνομιλίες βασισμένες στις ισλαμικές αξίες και αρχές».

Ο Ασράφ Γάνι δεν αναφέρθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία είναι πολύ δραστήρια στην Καμπούλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM