Πρόεδροι της Λ. Αμερικής θα ζητήσουν έρευνα για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα

Πρόεδροι της Λ. Αμερικής θα ζητήσουν έρευνα για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
0

Να διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Βενεζουέλα σκοπεύουν να ζητήσουν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι και άλλοι πρόεδροι χωρών της Λατινικής Αμερικής. 

«Στη Βενεζουέλα, τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά. Χάθηκε η αξία της ζωής» είπε ο κεντροδεξιός πρόεδρος της Αργεντινής.

Όπως διευκρίνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το αίτημα των ηγετών θα υποβληθεί στο ΔΠΔ «σε μερικές εβδομάδες».

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται από τους ομολόγους του της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε Μάρκες, της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτες.

Ο Μάκρι αμφισβήτησε επίσης το κατά πόσο ήταν πραγματική η επίθεση της 4ης Αυγούστου που, όπως υποστηρίζει το Καράκας, είχε ως στόχο της τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά με βάση τη συμπεριφορά του μετά και εκείνους που στοχοποιήθηκαν στη συνέχεια (σ.σ. τους ηγέτες της αντιπολίτευσης) αυτό δείχνει ότι ήταν μάλλον απίθανο να ήταν σοβαρή» η επίθεση, σχολίασε.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τη χώρα του, με τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν «κάτω από το τραπέζι» σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Κίρχνερ, ο Μάκρι εξέφρασε την ελπίδα «όλα να έρθουν στο φως».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ