Καταδικάστηκε άντρας που έκανε φάρσα για βόμβα στο αεροδρόμιο επειδή ήθελε να προλάβει την πτήση του

Καταδικάστηκε άντρας που έκανε φάρσα για βόμβα στο αεροδρόμιο επειδή ήθελε να προλάβει την πτήση του Facebook Twitter
0

Με φυλάκιση τιμωρείται άντρας που καταδικάστηκε επειδή έκανε φάρσα με απειλή βομβιστικής επίθεσης σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει την πτήση του επειδή είχε ο ίδιος καθυστερήσει.

Ο Jacob Meir Abdellak, 47 ετών, τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι προχώρησε σε απειλή βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ μόλις οκτώ λεπτά πριν η πτήση του απογειωθεί για το Λος Άντζελες, στις 11 Μαΐου.

Παρά το γεγονός ότι το αεροπλάνο καθυστέρησε λόγω του τηλεφωνήματος για 90 λεπτά λόγω, εκείνος είχε αργήσει για την πτήση του και έγινε επιθετικός με το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας όταν αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να επιβιβαστεί.

Η έρευνα εντόπισε τελικά τις κλήσεις του και ο βιβλιοθηκονόμος από το Λονδίνο, συνελήφθη στις 22 Μαΐου όταν επέστρεψε με άλλη αμερικανική πτήση.

Καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκισης και καλείται επίσης να  καταβάλει πρόσθετη αποζημίωση 140 βρετανικών λιρών.

Την πρώτη ημέρα της δίκης του, αφού προηγουμένως αρνήθηκε την κατηγορία, στη συνέχεια παραδέχτηκε την πράξη του.

Ισχυρίστηκε αρχικά ότι είχε χάσει την κάρτα SIM λίγες μέρες νωρίτερα, οπότε η κλήση δεν θα μπορούσε να έχει γίνει από αυτόν.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Marc Clothier περιέγραψε τις πράξεις του Abdellak ως γελοίες. «Είχε καθυστερήσει για την πτήση του και σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να πάρει τηλέφωνο για βόμβα. Αυτό αποδείχθηκε η χειρότερη απόφαση που θα μπορούσε να έχει κάνει», είπε ο Clothier. «Οι πράξεις του προκάλεσαν φόβο και αγωνία μεταξύ προσωπικού και επιβατών».

Σύμφωνα με τις αρχές, το συμβάν με την φάρσα αυτή αποτελεί προειδοποίηση και για άλλους ότι αυτή η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή και ότι οι παραβάτες θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM