Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες του κοινοβουλίου - Τραυματίες εκτός κινδύνου

Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες του κοινοβουλίου - Τραυματίες εκτός κινδύνου Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε στις 7:37 π.μ (τοπική ώρα) στο Λονδίνο, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες του Βρετανικού Κοινοβουλίου. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το όχημα έπεσε πάνω σε ποδηλάτες, πριν καταλήξει στις μπάρες, και τουλάχιστον ένας από αυτούς τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να αποφύγει το όχημα.

Η αστυνομία επίσης κάνει λόγο για τραυματίες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον αριθμό.

«Σε αυτό το στάδιο, οι αστυνομικοί δεν θεωρούν ότι η ζωή κάποιου από τους τραυματίες βρίσκεται σε κίνδυνο. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθούν οι έρευνες. Ο σταθμός Γουέστμινστερ του μετρό είναι κλειστός», έγραψε η Μητροπολιτική Αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας έσπευσαν αμέσως στο σημείο, συλλαμβάνοντας τον οδηγό, ενώ ακολούθησαν πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα. 

Τώρα οι αρχές ανακρίνουν τον οδηγό και διερευνούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για απόπειρα επίθεσης.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο όταν το ασημί αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες και είδαν καπνούς να βγαίνουν από το όχημα. 

Στο σημείο κατέφτασαν πολύ γρήγορα και αξιωματικοί της μητροπολιτικής αστυνομίας με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικών μηχανισμών. 

Οι δρόμοι γύρω από το κοινοβούλιο έχουν κλείσει και τουλάχιστον 200 ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός. Για προληπτικούς λόγους κλειστός παραμένει για την ώρα και ο σταθμός του μετρό στο Γουέστμινστερ.

Αν και η Σκότλαντ Γιαρντ αντιμετωπίζει, προς το παρόν, το συμβάν ως «σοβαρό τροχαίο περιστατικό», την έρευνα έχει ήδη αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Αν και δεν αποκλείουμε τίποτε, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγείται της έρευνας στο περιστατικό του Γουέστμινστερ», αναφέρει η αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ