Το άγαλμα ενός παιδιού με στολή προστασίας από τη ραδιενέργεια προκαλεί αντιδράσεις στη Φουκουσίμα

Το άγαλμα ενός παιδιού με στολή προστασίας από τη ραδιενέργεια προκαλεί αντιδράσεις στη Φουκουσίμα Facebook Twitter
0

Κάτοικοι της Φουκουσίμα ζητούν την απομάκρυνση ενός αγάλματος που παρουσιάζει ένα παιδί που φοράει στολή προστασίας από τη ραδιενέργεια. 

Θεωρούν πως το άγαλμα, που είναι τοποθετημένο στην είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, δίνει την εντύπωση πως η περιοχή είναι ακατάλληλη για ανθρώπινη διαβίωση, ύστερα από το πυρηνικό δυστύχημα του 2011. 

Το άγαλμα παρουσιάζει ένα παιδί που φοράει μια κίτρινη στολή, με ένα κράνος στο ένα χέρι και μια καλλιτεχνική απεικόνιση του ήλιου στο άλλο χέρι. 

Ο καλλιτέχνης. Kenji Yanobe είπε πως η δημιουργία του δεν είχε σκοπό να δείξει πως οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να προστατευθούν από την ραδιενέργεια, αλλά να τονίσει την επιθυμία του για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά. 

Όμως το άγαλμα προκάλεσε διαμαρτυρίες στα social media και γράμματα προς την τοπική κυβέρνηση, καθώς, όπως αναφέρει μια αφίσα «θα κάνει ζημιά στην εικόνα της Φουκουσίμα, αφού δίνει την εντύπωση πως οι άνθρωποι δεν μπορούν ζήσουν εδώ χωρίς προστατευτική στολή». 

Ο δήμαρχος της πόλης, Hiroshi Kohata, υπερασπίστηκε την τοποθέτηση του αγάλματος, λέγοντας πως το παιδί απεικονίζει την ελπίδα για το μέλλον της πόλης και πως το σύμβολο του ηλίου τονίζει την ανάγκη να αναπτυχθούν οι «καθαρές» μορφές ενέργειας. 

Όμως, αναγνώρισε τις αντιδράσεις των κατοίκων και δήλωσε πως στο μέλλον θα ρωτήσει την γνώμη των πολιτών πριν προχωρήσει σε παρόμοια απόφαση. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM